Vedete Foto: Facebook/Shakira

Shakira risca un al doilea proces in Spania

Articol scris de UTV Data publicării:

Well… se pare ca ghinionul se tine de Shakira scai. Artista risca un al doilea proces pentru neplata taxelor, dupa ce a fost acuzata ca ar datora autoritatilor fiscale de la Madrid 6,7 milioane de euro, conform DPA. Shakira este acuzata de procurori ca a folosit o companie offshore cu sediul intr-un paradis fiscal pentru a evita plata impozitelor.

Biroul Procuraturii Publice din Spania a depus o plangere penala impotriva vedetei columbiene de la un tribunal de langa Barcelona, a anuntat marti un purtator de cuvant din sectorul judiciar.

O ancheta preliminara a inceput in iulie dupa un raport al fiscului cu privire la doua posibile infractiuni legate de veniturile si impozitele sale pe proprietati, aferente anului 2018.

Cantareata in varsta de 46 de ani, urmeaza sa fie judecata intr-un proces la Barcelona spre finalul acestui an pentru doua acuzatii separate de evaziune fiscala, insumand 14,5 milioane de euro si reprezentand taxe neachitate pentru perioada 2012-2014.

Procurorul a cerut pentru acel proces o pedeapsa de inchisoare de opt ani si doua luni, precum si o amenda de 23,8 milioane de euro.

Shakira sustine ca este nevinovata si neaga acuzatiile care i-au fost aduse in primul proces, considerand ca ea trebuie sa plateasca taxe in Bahamas in 2012, 2013 si 2014, nu in Spania. Cu toate acestea, ea a anuntat ca a platit intre timp toate taxele, plus dobanzile aferente.

Etichete: shakira

Partenerii Nostri