Vedete

Simona Halep revoltata, ITIA raspunde

Articol scris de UTV Data publicării:

Simona Halep, 31, este suspendata din luna octombrie pentru incalcarea regulamentului antidoping, sportiva urma sa fie audiata de tribunalul independent Sport Resolutions pe data de 28 mai, dar Agentia Internationala pentru Integritatea Tenisului (ITIA) a decis amanarea procesului pentru a treia oara. Nemultumita de acest raspuns, romanca a postat un mesaj dur pe retelele de socializare.

Dar asta nu este tot, pe 19 mai 2023, ITIA a anuntat ca pe numele Simonei a fost adaugat un nou cap de acuzare, faptul ca in pasaportul ei biologic ar exista anumite “iregularitati”.

“Agentia Internationala de Integritate (ITIA) Confirma ca jucatoarea romana de tenis Simona Halep a fost acuzata de o alta incalcare separata a Programului antidoping din tenis, in legatura cu nereguli in pasaportul sau biologic de sportiv (ABP)”, a transmis instanta intr-un comunicat de presa.

Simona Halep cere sa fie audiata

Simona, campioana la Roland Garros in 2018 si la Wimbledon in 2019, cere sa fie audiata cat mai repede. Jucatoarea de tenis a postat urmatorul mesaj pe contul ei de Instagram, in care isi exprima frustrarea:

“Sunt, inca o data, extrem de socata si dezamagita de atitudinea ITIA. Reprezentantul ITIA, Nicole Sapstead, declara in urma cu trei zile ca ITIA ‘ramane implicata in asa fel incat angajamentul fata de domnisoara Halep sa fie unul empatic, eficient si intr-o maniera rapida’, in acelasi timp cereau oficial Tribunalului sa imi amane audierea… pentru a treia oara.

In public ITIA anunta un lucru si in privat fac altceva, am cerut in mod repetat sa fiu audiata, in timp ce ei au cerut amanare. Cand se va opri? Am dreptul la o audiere rapida. Un astfel de comportament este in opozitie fata de drepturile mele. Simona”, a transmis Halep pe contul ei de instagram.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ITIA explica de ce procesul Simonei Halep a fost amanat pentru a treia oara

Conform Express.co.uk, ITIA a amanat procesul programat pe 28 mai pentru ca doreste ca ambele spete sa fie judecate in aceeasi zi.

“Am propus ca ambele acuzatii sa fie judecate la aceeasi infatisare, pentru a evita mai multe audieri. Pentru a se intampla asta, vrem ca toate partile implicate, inclusiv Tribunalul, sa aiba suficient timp pentru a procesa numarul mare de probe din acest caz.

In final, decizia apartine tribunalului. Simona Halep va avea si ea sansa de a-si prezenta argumentele in fata Tribunalului”, transmite ITIA.

Petitia pentru Simona Halep

Fanii au deschis o petitie online, pe site-ul thepetitionsite, pentru sustinerea tenismenei, al carei proces de dopaj dureaza deja de mai bine de opt luni. Acestia i-au rugat pe cei de la ITIA sa nu o mai hartuiasca pe Simona.

„Noi, subsemnații, fanii Simonei Halep,

În lumina speculațiilor recente și a informațiilor contradictorii apărute în mass-media cu privire la posibile încălcări ale reglementărilor antidoping de către Simona Halep, ne exprimăm profunda îngrijorare cu privire la întârzierea și lipsa de transparență în procesul de investigare a acestor acuzații. Având în vedere poziția de jucătoare de tenis de top a Simonei Halep și impactul pe care îl are asupra tenisului, credem în ea și pentru noi toți este crucial ca un astfel de proces să fie tratat cu promptitudine, rigurozitate și imparțialitate. Vă rugăm să nu o mai hărțuiți pe Simona Halep.

În acest context, vă solicităm respectuos să luați următoarele măsuri:

Inițiați o investigație amănunțită și rapidă a acuzațiilor de dopaj împotriva jucătoarei de tenis Simona Halep. În interesul sportului și al tuturor părților implicate, este imperativ ca acest proces să se încheie într-un interval de timp rezonabil și să respecte principiile legii și imparțialității;

Asigurarea transparenței și a unei comunicări eficiente a concluziilor anchetei. Este esențial ca ITF și ITIA să furnizeze actualizări regulate și informații clare cu privire la evoluția procesului, astfel încât publicul și fanii tenisului să aibă încredere în corectitudinea și integritatea deciziilor luate.

Noi, semnatarii acestei petiții, ne exprimăm îndoielile cu privire la angajamentul ITF și ITIA de a susține principiile de fair-play, integritate și transparență în cazul Simona Halep.”

Etichete: simona halep , itia

Partenerii Nostri