Vedete

Snoop Dogg: ''DMX a influentat, a inspirat si a reprezentat''

Articol scris de UTV Data publicării:

 Din pacate, da, suntem tristi cu totii pentru ca nu doar ca am pierdut un artist legendar a carui muzica a fost fredonata de toata planeta, ci, dincolo de toate, am pierdut un om care, asa cum spune si Snoop Dogg, ''a influentat, a inspirat  si a reprezentat'' generatii si va continua sa o faca prin mostenirea muzicala pe care ne-a lasat-o. 

Asa cum siti, DMX, cunoscut si ca Dark Man X si-a dat ultima suflare pe 9 aprilie 2021, la varsta de 50 de ani, in urma undei suproadoze, ce a venit la pachet cu mai multe complicatii grave, printre care si un infract, toate acestea fiindu-i fatale ulterior.

Vestea trista a socat o planeta intreaga, deoarece...  cu toate acesta era de zile bune in moarte cerebrala, inima inca ii batea, iar fix cu o seara inainte de moartea sa, managerul sau a postat un video pe Instagram prin care a confirmat faptul ca in acel moment DMX era inca in viata, in ciuda faptului ca pe internet devenise virala o stire falsa care ii anunta moartea. Din pacate, la nici o zi de la vestea buna primita, care confirma ca stirea era falsa, a urmat intorsatura de situatie care anunta decesul rapperului.

Legendarul rapper a lasat in urma 15 copii, o imensa mostenire muzicala, generatii intregi care au fost inspirate si motivate de muzica lui si de felul sau de a fi, dar si o viata complicata, extrem de agitata, care l-a si impins de-a lungul timpului in capcana substantelor interzise,totul incepand inca din copilarie, cand a fost supus multor batai si abuzuri din partea mamei sale si a concubinilor ei, motiv pentru care la 14 ani a inceput sa petreaca mai mult timp pe strazi, acolo unde a si dezvoltat o relatie speciala cu cainii strazii, care si-a lasat ulterior amprenta in cariera sa muzicala.

Pe de alta parte, asa cum spune Snoop Dogg si asa cum o spunea chiar el intr-un interviu, a facut tot ce a trebuit, vrut si simtit sa faca de-a lungul vietii, atat in ceea ce priveste viata personala, cat si in cea profesionala, fiind un om reprezentativ atat in industria muzicala, cat si in cea cinematografica, jucand in filme celebre precum Romeo Must Die", alaturi de Jet Li, dar si "Exit Wounds", "Belly", "Cradle to the Grave" si "Last Hour". De asemenea, in 2006, DMX a avut propriul lui reality show numit ''DMX: Soul of a Man'', iar in 2003 si-a publicat cartea autobiografica '' E.A.R.L.: The Autobiography of DMX'', toate acestea fiind doar extensii ale succesului sau muzical imens, care a prins contur in 1998, odata cu lansarea albumului sau de debut ''It's Dark and Hell Is Hot'', cand DMX a scris istorie cu stilul sau agresiv unic, de la timbru pana la flow, lirica, interptretare si atitudine pana la felul unic in care imita maraielile de caine, iar de atunci restul e istorie, DMX, fiind al doilea artist hip-hop dupa Tupac cu doua albume pe primul loc in topuri in acelasi an, si primul rapper care a avut primele 5 albume lansate in top 1.

Cat despre ultimii ani din viata, cu totii am observat o schimbare din partea acestuia, in sensul in care DMX s-a intors la divinitat si la partea spirituala, vorbind despre asta in mai multe interviuri. Chiar si Snoop Dogg a vorbit recent, in cadrul unui interviu pentru Today Show despre acesta, in semn de omagiu, spunand multe cuvinte emotionante despre el: ''Intotdeauna a luptat pentru corectitudinea lucrurilor si a incercat mereu sa-i ajute pe altii si asta ma face sa cred ca de aceea Dumnezeu si-a chemat ingerul inapoi acasa.''

Sincer, probabil ca o sa trecem printr-un carusel de emotii atunci cand o sa-i auzim pe cei doi pe aceeasi piesa, tinand cont ca nu mai sunt printre noi, insa, in acelasi timp, mai mult ca sigur  piesele vor fi de-a dreptul la alt nivel, cu asa voci unice! Si, da, ABIA ASTEPTAM sa le ascultam! 

DMX, multumim pentru muzica, multumim pentru arta, pentru inspiratie, pentru naturalete, pentru tot ceea ce ne-ai invatat, pentru toata energia pe care ne-ai transmis-o si pentru tot ceea ce ai fost si o sa fi!  Pentru ca, da, DMX va ramane vesnic viu prin muzica sa! 

RIP, LEGEND!

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Etichete: andreea din , utv , unews , dmx , snoop dogg

Partenerii Nostri