Vedete Foto: Profimedia

Toto Cutugno a murit la 80 de ani

Articol scris de UTV Data publicării:

Cantaretul si compozitorul italian Toto Cutugno, cunoscut in special pentru hitul sau din anul 1983, ‘L’Italiano’, a incetat din viata marti, 22 august, la varsta de 80 de ani la spitalul San Raffaele din Milano, acolo unde era internat.

Toto Cutugno, pe numele sau real Salvatore Cutugno s-a nascut pe 7 iulie 1943, la Fosdinovo, Toscana, Italia. In 1983 a castigat Festivalul de la Sanremo cu melodia 'L'Italiano', preluata si tradusa de-a lungul timpului de multi interpreti in diverse limbi. Albumul 'L'Italiano' s-a vandut in milioane de exemplare, facandu-l cunoscut pe artist in intreaga lume.

In urma cu 11 ani, Toto Cutugno a lesinat pe scena Salii Palatului dupa un concert epuizant, la scurt timp acesta a fost diagnosticat cu cancer metastatic la prostata.

Dupa Revolutie, Toto Cutugno a fost de mai multe ori in Romania. In anul 1993, artistul a sustinut un concert la festivalul “Cerbul de aur” de la Brasov unde a uimit pe toata lumea. Dupa ce a cantat piesele sale celebre, Toto a interpretat la pian melodia “Ciobanas cu trei sute de oi”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

In primavara anului trecut, celebrul artist si-a anulat concertul programat la Sala Palatului, din cauza unor probleme de sanatate. Din cauza bolii, Toto Cutugno a ajuns de urgenta la spital pe fondul unor complicatii. Artistul a povestit de mai multe ori cat de mult iubeste Romania, pe care o considera a doua sa casa. Acesta spunea ca Bucurestiul este cel mai romantic oras din lume, dupa Venetia.

“Suntem nevoiti sa anuntam cu regret anularea concertului sustinut de catre Toto Cutugno, programat pentru data de 8 mai 2022 la Sala Palatului. Problemele de sanatate il forteaza pe Toto Cutugno, la cererea medicilor, sa anuleze toate concertele ce urmau sa fie sustinute in anul 2022. Sanatatea artistului s-a degratat in ultima perioada din cauza afectiunilor cronice avute, in trecut fiind diagnosticat cu cancer metastatic la prostata”, au informat reprezentantii Eventim.ro in mai 2022.

 

Etichete: toto cutugno

Te-ar putea interesa si:

Partenerii Nostri