Vedete

Travis Scott, Drake si organizatorii festivalului Astroworld sunt dati in judecata in urma tragediei in care au murit 8 tineri

Articol scris de UTV Data publicării:

In urma tragediei fara precedent de la festivalul Astroworld din Houston, Travis Scott si o parte dintre organizatorii festivalului au fost trasi la raspundere pentru cei care si-au pierdut viata in timpul busculadei ce s-a produs in timpul concertului sustinut de Scott. Acestia sunt in prezent cercetati penal, deschizandu-se si un dosar pentru omucidere si pentru uz de narcotice, in urma unor rapoarte potrivit carora o persoana din public ar fi  injectat droguri In corpurile mai multor spectatori.

Mai exact, potrivit raportului dat de fortele de ordine, opt persoane si-au pierdut viata, in urma cu ambuscadei de la festivalul Astroworld, printre care se afla si un tanar de doar 14 ani si o fata de 16. Si, din pacate, vestile proaste nu se opresc aici, deoarece alte 25 de persoane au fost internate de urgenta, multe dintre ele ajungand la un pas de a-si pierde viata, fiind nevoie de resuscitare. Ceea ce este strigator la cer este faptul ca cele opt persoane si-au pierdut viata in proximitatea scenei, fiind prinsi in multimea scapata de sub control, iar Travis Scott nu a oprit concertul pentru a lua masuri. 

Potrivit declaratiilor oficialiilor americani, unele dintre victime au suferit stopuri cardiace, in timp ce altele au suferit traumatisme medicale care le-au fost fatale.

Mai mult, conform AGERPRES, acuzatorii sustin ca inculpatii ar fi putut asigura un mediu sigur si pozitiv pentru toti cei prezenti, dar ca punerea profitului mai presus de sanatatea si siguranta publicului si incurajarea violentei au facut ca mai multi oameni sa moara in ceea ce trebuia sa fie o noapte de distractie.

Manuel Souza, care a participat la show-ul din Houston, se numara printre cei daramati si calcati in picioare de multimea venita din spate spre scena, la aparitia indelung asteptata a rapperului.

Kristian Paredes, un alt spectator ranit care a depus plangere penala, sustine, potrivit unor documente obtinute de Page Six, ca Drake i s-a alaturat lui Scott pe scena ca invitat-surpriza si ca atunci „multimea a devenit haotica si a inceput sa se imbranceasca”. Mai mult, cum Drake i s-a alaturat pe scena, se pare ca i s-a deschis si acestuia dosar penal.

„Multimea a devenit haotica si toti au inceput sa fuga, lasand in urma opt morti si zeci de raniti grav, inclusiv pe Kristian Paredes”, se arata in dosar.


Avocatul din Texas Thomas J. Henry, care îl reprezinta pe Paredes, a declarat: „Nu exista nicio scuza pentru evenimentele care s-au desfasurat pe stadionul NRG vineri seara”.

Ce are de zis Travis? Potrivit inregistrarii de 90 de secunde pe care Travis a postat-o sambata seara pe Twitter, acesta a spus ca nu a realizat gravitatea situatiei de pe scena, declarandu-se
''absolut devastat''.

De asemenea, Kylie Jenner care se pare ca a fost la concert împreună cu fiica lor, Stormi, și sora ei, Kendall a scris sambata seara pe Instagram: „Eu si Travis suntem distrusi si devastati. „Gandurile si rugaciunile mele se indreapta spre toti cei care si-au pierdut viata, au fost raniti sau afectati oricum de evenimentele de ieri. Si, de asemenea, catre Travis despre care stiu ca ii pasa profund de fanii sai si de comunitatea din Houston. Vreau sa precizez ca nu eram constienti de vreun deces inainte sa vedem stirile, in nici un caz nu ar fi continuat filmarea sau concertul.”

Seful pompierilor locali, Samuel Pena, a precizat ca unii dintre spectatori au trebuit sa fie resuscitati cu ajutorul unui medicament folosit pentru a combate supradozele de droguri, inclusiv un politist care ar fi fost injectat in zona gatului cu o anumita substanta de catre una dintre persoanele care asistau la concert.

Cum era de asteptat si perfect normal sa se intample, portivit Reuters, celelalte două zile ale festivalului Astroworld au fost anulate după tragedia produsa vineri seara la NRG Park din Houston, iar in prezent mai multe anchete se afla in desfasurare pentru a investiga circumstantele in care s-a produs busculada din timpul concertului sustinut de Travis Scott.

 

Etichete: andreea din , utv , travis scott , unews

Partenerii Nostri