ici31124universalmusic
Vedete Foto: Facebook Universal

Universal Music anunta retragerea melodiilor sale de pe TikTok

Articol scris de UTV Data publicării:

Una dintre cele mai importante companii din industria muzicala, Universal Music Group (UMG), a anuntat marti ca isi retrage melodiile de pe TikTok, dupa ce negocierile cu ei au esuat din cauza unor probleme precum remunerarea artistilor si a compozitorilor, conform Agerpres.

In repertoriul Universal se afla unii dintre cei mai mari artisti din lume, precum: Taylor Swift, Drake, The Weeknd, Bad Bunny, Ariana Grande, Post Malone, SZA, Billie Eilish, Kendrick Lamar, Justin Bieber, Adele si muuuulti muulti altii.

Universal acuza TikTok ca vrea sa profite de pe urma artistilor

Intr-o scrisoare deschisa, Universal a acuzat TikTok ca “incearca sa construiasca o afacere bazata pe muzica, fara a plati o valoare corecta pentru muzica.”

Cele doua parti au discutat termenii unui nou acord dar nu au reusit sa cada la intelegere. Contractul existent urmand sa expire miercuri.

Printre problemele ridicate in timpul negocierilor s-au numarat “compensatii adecvate” pentru artisti si compozitori, siguranta online pentru utilizatori, precum si protejarea artistilor fata de daunele provocate de inteligenta artificiala, se mai arata in scrisoare celor de la UMG.

“Pe masura ce negocierile au avansat, TikTok a incercat sa ne intimideze pentru a accepta un acord cu o valoare mai mica decat cea a acordului precedent, mult sub valoarea pietei si care nu reflecta crestea lor exponentiala”, a adaugat Universal.

TikTok sustine ca Universal este o companie lacoma

Intr-un comunicat, TikTok a afirmat ca este “trist si dezamagitor" ca Universal Music Group a pus propria lacomie inaintea intereselor artistilor sai.

Calificand declaratiile UMG drept “false”, TikTok a declarat ca Universal “a ales sa se indeparteze de sprijinul puternic al unei platforme care are peste un miliard de utilizatori si care serveste drept vehicul gratuit de promovare si descoperire pentru talentele lor”.

Cu toate acestea, Universal a declarat ca TikTok a propus sa plateasca “o rata care nu este decat o fractiune din cea platita de marile platforme intr-o situatie similara”. Desi TikTok are un numar mare de utilizatori, nu reprezinta decat aproximativ 1% din veniturile totale ale Universal, a mai precizat UMG in scrisoarea sa.

Te-ar putea interesa si:

Partenerii Nostri