kabosu
Viral Foto:Instagram

A murit Kabosu, catelusa din celebra mema "Doge"

Articol scris de UTV Data publicării:

Kabosu, un caine din rasa Shiba Inu, a carui fotografie a devenit o celebra "mema" pe internet si care a inspirat logo-ul criptomonedei Dogecoin, apreciata de Elon Musk, a murit vineri in Japonia, a anuntat proprietara sa, conform Agerpres.

"S-a stins in liniste in timp ce o mangaiam, ca si cum ar fi dormit", a declarat proprietara catelusei, Atsuko Sato, pe blogul sau, multumind pentru mesajele pe care le-a primit de la fani din intreaga lume.

"Cred ca Kabo-chan a fost cel mai fericit caine din lume. Iar eu am fost cea mai fericita proprietara de caine", a adaugat ea, folosind un sufix afectuos.

Sato locuieste in prefectura Chiba, la periferia metropolei Tokyo. Totul a inceput in 2010, cand a postat pe blogul personal o fotografie cu cainele ei, asezat pe o canapea, cu o expresie sireata si cu labele din fata incrucisate.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Acest instantaneu nevinovat a generat apoi un fenomen masiv pe internet. Mema "Doge" (un nume derivat, fara indoiala, din cuvantul "dog", care inseamna caine in limba engleza) a aparut dupa ce nenumarati utilizatori de internet au folosit imaginea ei sau cu alti Shiba Inu pentru a face glume pe forumuri online precum Reddit.

In acelasi spirit jucaus, in 2013 a fost creata o criptomoneda numita "Dogecoin". Aceasta, la randul ei, a devenit foarte populara in special dupa ce multiantreprenorul Elon Musk si-a mediatizat pasiunea pentru ea.

Pretul Dogecoin este in jur de 16 centi, insa deoarece aceasta criptomoneda este prezenta din abundenta, capitalizarea sa totala de piata este de circa 23 de miliarde de dolari.

"Doge este cel mai popular caine din era moderna", este "Mona Lisa internetului", a declarat recent pentru AFP unul dintre fanii infocati ai acestui fenomen.

Deoarece Kabosu a fost adoptata dintr-un adapost, varsta ei exacta ramane un mister. Sato, care a acordat un interviu AFP in urma cu cateva cateva saptamani, crede ca aceasta avea in jur de 18 ani.

Puteţi urmări Știrile UTV şi pe Google News!

Te-ar putea interesa si:

Partenerii Nostri