Viral

Au fost descoperite primele obiecte "extratereste" de profesorii de la Harvard

Articol scris de UTV Data publicării:

Oamenii de stiinta sustin ca au recuperat material care provine din afara sistemului nostru solar pentru prima data in istorie, conform Daily Mail. Fizicianul de la Harvard, profesor Avi Loeb, care este totodata si vanator de extraterestrii spune ca dupa o analiza a fragmentelor gasite pe fundul Oceanului Pacific in luna iunie, a tras concluzia ca acestea provin din spatiul interstelar.

Ramasitele proveneau de la un obiect asemanator unui meteor care s-a prabusit in largul coastei Papua Noua Guinee in anul 2014, iar profesorul Loeb nu exclude ca ar fi putut fi fragmente ale unei nave extraterestre.

Echipa a gasit in jur de 700 de bucati metalice sferice in timpul expeditiei,din care au fost analizate 57 iar acestea contin compozitii care nu se potrivesc cu niciun alij natural sau artificial.

"Aceasta este o descoperire istorica, deoarece reprezinta primul moment in are oamenii au 'pus mainile' pe materiale intr-un obiect mare care a ajuns pe Pamant din afara sistemului solar", a spus profesorul Avi Loeb.

Fragmentele cunoscute sub numele de sferule sunt bogate in beriliu, lantan si urnaiu, impreuna cu un continut sazut care se leaga de fier, cum ar fi reniul, unul dintre cele mai rare elemente gasite pe Pamant.

In timp ce elementele se gasesc pe Pamant, profesorul Loeb a explicat ca modelele nu se potrivesc cu aliajele gasite pe planeta noastra, Luna, Marte si alti meteoriti naturali din sistemul solar.

Te-ar putea interesa si:

Partenerii Nostri