Sunset in Bali, Bali, Indonesia, Southeast Asia, Asia
Viral Foto: ProfiMedia Images

Bali introduce o noua taxa pentru turisti, chiar de Valentine's Day

Articol scris de UTV Data publicării:

Milioane de turisti sunt atrasi de plajele si statiunile din Bali in fiecare an. Acum sunt obligati sa plateasca o taxa de 150.000 de rupii (44,72 RON) pentru a vizita una dintre cele mai populare destinatii turistice din lume. Masura intra in vigoare de pe 14 februarie, de Ziua Indragostitilor, conform Digi24.

Autoritatile indoneziene spun ca introducerea acestei taxe are ca scop protejarea mediului si a culturii insulei.

Bali se bucura de o mare popularitate si este cunoscuta pentru plajele impecabile, precum si pentru valurile perfecte pentru surfing.

Datele oficiale arata ca aproape 4,8 milioane de turisti au vizitat Bali in ianuarie si noiembrie anul trecut. Turismul a contribuit cu aproximativ 60% la PIB-ul anual al insulei inainte de pandemie.

Turistii care se comporta prost din Bali i-au enervat pe localnici in ultimii ani asa ca statul a decis sa aplice aceasta taxa. Mai mult decat atat, autoritatile au declarat ca intentioneaza sa interzica turistilor straini sa foloseasca motocicletele, dupa o serie de cazuri care implica persoane care incalca legile rutiere.

In 2021, a avut loc un incident, provocat de un videoclip de trei minute care a circulat online cu un cuplu de rusi facand sex pe Muntele Batur, un loc sfant.

Anuntul cu introducerea taxei pentru turisti a venit in aceeasi zi in care milioane de indonezieni s-au indreptat la urne pentru a alege un nou presedinte si un nou legislativ. Peste 200 de milioane de oameni de pe cele 17.000 de insule ale Indoneziei si din trei fusuri orare sunt eligibili sa voteze.

Te-ar putea interesa si:

Partenerii Nostri