Bobi the world oldest dog
Viral Foto: ProfiMedia Images

Bobi a pierdut titlul de “cel mai batran caine din lume” (Guinness World Records)

Articol scris de UTV Data publicării:

Se pare ca Guinness World Records (GWR) a revocat titlul de “cel mai batran caine din lume”, pe care l-a acordat in 2023 unui caine portughez care acum nu mai este in viata, intrucat nu au gasit dovezi concludente potrivit carora Bobi ar fi trait mai mult de 31 de ani, conform Agerpres.

Guinness a primit nenumarate plangeri formulate de medici veterinari care si-au exprimat indoielile cu privire la varsta cainelui, GWR a demarat in luna ianuarie al anului2024 o ancheta formala privind titlul emis in februarie anul trecut, cand a anuntat oficial ca Bobi avea 31 de ani si 165 de zile, doborand astfel un record ce data tocmai din anul 1939 si care era detinut de un caine de cireada australian, care a murit la 29 de ani si cinci luni.

Bobi the world oldest dog

Bobi, un caine din rasa Rafeiro Alentejano, care si-a petrecut viata intr-un sat din Portugalia a murit in octombrie 2023. Exmplarele din aceasta rasa, utilizate frecvent pe post de caini ciobanesti, au de obicei o speranta de viata cuprinsa intre 12 si 14 ani. Mark McKinley, coordonatorul departamentului de recorduri de la GWR, a precizat intr-un comunicat ca datele de pe microcip provenite dintr-o baza de date portugheza au reprezentat dovada esentiala in cazul lui Bobi, dar s-a dovedit la scurt timp ca ciparea nu necesita dovada varstei in cazul cainilor nascuti inainte de 2008.

“Intrucat declaratia veterinara suplimentara furnizata drept dovada a varstei lui Bobi citeaza la randul ei datele de pe microcip, nu avem o dovada concludenta care sa poata atesta definitiv data de nastere a lui Bobi”, a transmis Mark Mckinley.

“In lipsa unor dovezi concludente pe care sa le avem la dispozitie in acest moment, pur si simplu nu putem sa-l mentinem pe Bobi drept detinator al recordului pretinzand in acelasi timp ca mentinem standardele ridicate pe care ni le-am impus”, a adaugat el.

Puteţi urmări Știrile UTV şi pe Google News!

Te-ar putea interesa si:

Partenerii Nostri