Shrove Tuesday
Viral Foto: ProfiMedia Images

Catedrala din Canterbury a gazduit prima sa cursa cu clatite din ultimele decenii

Articol scris de UTV Data publicării:

Cui nu ii plac clatitele, right? Ei bine, Catedrala din Catenbury a gazduit o cursa cu clatite, marti, de Lasata Secului, conform Agerpres.

Membrii publicului au fost invitati in incinta catedralei pentru a asista la acest eveniment gratuit, care se vrea o traditie anuala, in cadrul careia sunt acordate medalii pentru primele trei locuri.

Angajatii Catedralei, inclusiv vicarul acesteia, reverendul David Monteith, au participat la festivitati, care au implicat un mers rapid pana la linia de sosire in timp ce concurentii intorceau clatite in aer.

Shrove Tuesday

Functionarul laic David Wilcock a castigat cursa pentru clerici, urmat indeaproape de preotul canonic precentor, reverendul Wendy Dalrymple.

Astazi este Lasata Secului, ziua de diniantea inceperii Postului Mare in traditia crestina. Asadar, in aceasta zi consumam toate bunatatile ramase in frigider, si de aceea maine mancam clatite”, a spus vicarul David Monteith.

Potrivit angajatilor Catedralei din Canterbury, a fost pentru prima data cand o astfel de cursa a fost organizata acolo in secolul al XXI-lea.

Te-ar putea interesa si:

Partenerii Nostri