USA Alaska Anchorage Dog rests in barred window of kennnel truck
Viral Foto: ProfiMedia Images

Coreea de Sud a adoptat legea care interzice comertul de carne de caine. Persoanele care sacrifica caini pot primi pana la trei ani de inchisoare

Articol scris de UTV Data publicării:

Coreea de Sud a adoptat marti un proiect de lege care interzice comertul de carne de caine, o practica traditionala care este aspru criticata de activistii care se ocupa de drepturile animalelor. Acestia au numit-o “o rusine pentru tara”, conform Agerpres.

Tinerii din Coreea de Sud au renuntat treptat la consumul acestui tip de carne iar popularia varstnica nu este de acord cu aceasta interdictie.

Conform legii adoptate, cresterea sau sacrificarea cainilor pentru consum va fi interzisa, precum si distribuirea sau vanzarea carnii de caine. Cei care sacrifica caini risca pana la trei ani de inchisoare, in timp ce cei care cresc caini pentru carne sau vand carne de caine ar putea executa maximum doi ani si vor primi o amenda de 30 de milioane de woni (20.800 de euro).

Un labrador trist dupa gratii

Noua legislatie va intra in vigoare peste trei ani

Adunarea Nationala a Coreei de Sud a votat in favoarea proiectului de lege (208 voturi pentru, nici unul impotriva) , care va intra in vigoare dupa o perioada de gratie de trei ani.

Guvernul a promis ca va sprijini pe deplin fermierii de carne de caine, macelarii si proprietarii de restaurante, ale caror afaceri vor fi fortate sa se inchida, detaliile despre compensatii inca nu au fost stabilite.

Potrivit statisticilor guvernamentale , Coreea de Sud avea aproximativ 1.600 de restaurante care serveau preparate cu carne de caine si 1.150 de ferme de caini in 2023.

Tocanita de carne de caine, numita “bosintag” si este considerata o delicatesa in randul unor sud-coreeni, in special in randul persoanelor mai in varsta, insa carnea de caine nu mai este populara printre tineri.

In urma unui sondaj Gallup de anul trecut, doar 8% dintre sud-coreeni au declarat ca au consumat carne de caine in ultimele 12 luni, in scadere fata de 27% in 2015. Mai putin de o cincime dintre cei chestionati au spus ca sustin consumul carnii cainilor.

“In timp ce mi se rupe inima pentru milioanele de caini pentru care aceasta schimbare a venit prea tarziu, sunt nespus de bucuroasa ca Coreea de Sud poate inchide acum acest capitol mizerabil si morbid din istoria noastra si poate imbratisa un viitor prietenos cu cainii”, a spus Jung Ah Chae, directorul executiv al Societatii Umane din Coreea.

Un catel in spatele unor gratii

Partenerii Nostri