profimedia-0824908720
Viral Foto: ProfiMedia Images

(FOTO) Vezi castigatorul premiului People's Choice pentru fotografia de natura salbatica a anului. Un roman, printre finalisti

Articol scris de UTV Data publicării:

O imagine uluitoare cu un urs polar care dormea pe un aisberg, realizata de Nima Sarikhani, un fotograf amator din Marea Britanie, a castigat premiul People’s Choie pentru fotografia de natura salbatica a anului.

“Imaginea uluitoare si emotionanta a lui Sarikhani ne ilustreaza frumusetea si fragilitatea planetei noastre”, a spus directorul Muzeului de Istorie Naturala din Londra, dr. Douglas Gurr, care a mai spus despre fotografie ca este o reprezentare vizuala a impactului negativ al incalzirii climative, conform BBC.

profimedia-0824908720

Sarikhani a imortalizat ursul polar dupa trei zile in care s-a aflat in cautare de ursi polari, prin ceata densa din arhipelagul Svalbard din Norvegia.

Iubitorii de natura salbatica din toata lumea au fost invitati sa voteze imaginea anului dintr-o lista de 25 de imagini. Au fost alesi cinci finalisti, printre care si un fotograf roman.

Testoasa fericita de Tzahi Finkelstein

profimedia-0843945453

Finkelstein statea camuflat si fotografia pasari de apa, cand a observat o testoasa care se plimba in apa. Libelula s-a asezat pe nasul ei intr-un mod surprinzator.

Grauri spectaculosi de Daniel Dencescu

profimedia-0824908860

Daniel, un roman din Craiova, care traieste in Frankfurt, Germania, a petrecut ore in sir urmarind graurii din suburbiile Romei, Italia.

In cele din urma, intr-o zi de iarna fara nori, stolul de grauri s-a grupat sub forma unei pasari gigantice.

Parinti grijulii de Mark Boyd

profimedia-0824908790

Mark a surprins doua leoaice care si-au chemat puii pe pasunea din apropiere si au inceput sa ii spele.

Aurora jeleu de Audun Rikardsen

profimedia-0843945489

Audun a surprins o imagine spectaculoasa cu Aurora Boreala intr-un fiord din nordul Norvegiei.

Cele cinci imagini vor fi expuse online si la Muzeul de Istorie Naturala din Londra pana pe 30 iunie.

Puteţi urmări Știrile UTV şi pe Google News!

Partenerii Nostri