profimedia-0824908720
Viral Foto: ProfiMedia Images

(FOTO) Vezi castigatorul premiului People's Choice pentru fotografia de natura salbatica a anului. Un roman, printre finalisti

Articol scris de UTV Data publicării:

O imagine uluitoare cu un urs polar care dormea pe un aisberg, realizata de Nima Sarikhani, un fotograf amator din Marea Britanie, a castigat premiul People’s Choie pentru fotografia de natura salbatica a anului.

“Imaginea uluitoare si emotionanta a lui Sarikhani ne ilustreaza frumusetea si fragilitatea planetei noastre”, a spus directorul Muzeului de Istorie Naturala din Londra, dr. Douglas Gurr, care a mai spus despre fotografie ca este o reprezentare vizuala a impactului negativ al incalzirii climative, conform BBC.

profimedia-0824908720

Sarikhani a imortalizat ursul polar dupa trei zile in care s-a aflat in cautare de ursi polari, prin ceata densa din arhipelagul Svalbard din Norvegia.

Iubitorii de natura salbatica din toata lumea au fost invitati sa voteze imaginea anului dintr-o lista de 25 de imagini. Au fost alesi cinci finalisti, printre care si un fotograf roman.

Testoasa fericita de Tzahi Finkelstein

profimedia-0843945453

Finkelstein statea camuflat si fotografia pasari de apa, cand a observat o testoasa care se plimba in apa. Libelula s-a asezat pe nasul ei intr-un mod surprinzator.

Grauri spectaculosi de Daniel Dencescu

profimedia-0824908860

Daniel, un roman din Craiova, care traieste in Frankfurt, Germania, a petrecut ore in sir urmarind graurii din suburbiile Romei, Italia.

In cele din urma, intr-o zi de iarna fara nori, stolul de grauri s-a grupat sub forma unei pasari gigantice.

Parinti grijulii de Mark Boyd

profimedia-0824908790

Mark a surprins doua leoaice care si-au chemat puii pe pasunea din apropiere si au inceput sa ii spele.

Aurora jeleu de Audun Rikardsen

profimedia-0843945489

Audun a surprins o imagine spectaculoasa cu Aurora Boreala intr-un fiord din nordul Norvegiei.

Cele cinci imagini vor fi expuse online si la Muzeul de Istorie Naturala din Londra pana pe 30 iunie.

Partenerii Nostri