402292630_657997709813076_2727715368881807940_n
Viral Foto: Facebook/Parcul Național Retezat National Park

O pisica salbatica a fost surprinsa in Parcul National Retezat

Articol scris de UTV Data publicării:

Angajatii Parcului National Retezat au surprins in cateva fotografii un exemplar frumos de pisica salbatica in cursul unei actiuni de monotorizare a faunei din zona.

Pisica salbatica, o specie protejata prin conventii internationale, este un animal solitar, care este vazut foarte rar de oameni in mediu sau natural, iar in Romania exista circa 10.000 de exemplare.

Parcul National Retezat (APNR) gazduieste o diversitate considerabila de mamifere, adica 23% dintre speciile mamifere terestre ale Europei.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

"Pentru iubitorii de pisici vrem să împărtăşim un exemplar minunat de pisică sălbatică (Felis Silvestris) din Parcul Naţional Retezat, surprinsă de colega noastră Lucia Ursu - Educaţie şi comunităţi APNR, într-o acţiune de monitorizare desfăşurată în decursul săptămânii trecute. Datorită habitatelor sale diverse, naturale sau puţin modificate de intervenţia umană, Parcul Naţional Retezat adăposteşte un număr de 55 de specii de mamifere, peste 23% din mamiferele terestre ale Europei. Parcul oferă condiţii pentru supravieţuirea celor mai importante dintre carnivorele mari europene: râsul (Lynx lynx), ursul (Ursus arctos) şi lupul (Canis lupus)", precizeaza Parcul National Retezat.

Pe raza parcului sunt 80 de lacuri si tauri, inclusiv Lacul Bucura, cel mai intins lac glaciar din tara, si Lacul Zanoaga, cel mai adanc lac glaciar din Romania.

Te-ar putea interesa si:

Partenerii Nostri