club sportiv universitatea cluj-napoca
Viral

O sportiva de 81 de ani din Cluj a castigat 4 medalii de aur la Campionatele Mondiale de Natatie de la Doha

Articol scris de UTV Data publicării:

Campionatele Mondiale de Natatie masters s-au incheiat duminica in Aspire Dome din Doha, in Qatar, cu un frumos succes pentru reprezentanta Clubului Universitatea Cluj, dr. Maier Orosz Judith care a reusit sa castige de patru ori medalia de aur la categoria 80-84 de ani.

Sportiva antrenata de Philgas Soit a urcat pe cea mai inalta treapta a podiumului in probele de 50 si 200 de metri bras si respectiv 400 de metri mixt, toate cu noi recorduri nationale si in cea de 100 de metri bras.

 

Doamna dr. Maier Orosz Judith continua astfel o traditie inceputa in anii 1925 – 1928 de tatal sau, Gavrila Orosz campion la curse de distanta lunga pe Dunare si membru de baza al echipei de polo ”U” Cluj-Napoca, intemeietorul Scolii Sportive Clujene si fost timp de patru ani presedintele Clubului Sportiv Universitatea. De asemenea sora sa, regretata dr. Flora-Orosz Ecaterina a castigat 30 de campionate nationale, a doborat 40 de recorduri ale Romaniei, la 13 ani a devenit maestru al sportului mai apoi trecandu-si in palmares 6 medalii de aur la Campionatele Mondiale Masters, trei medalii de aur la Campionatele Europene si inregistrand 25 de recorduri mondiale la categoria sa de varsta", au precizat reprezentantii Clubului Sportiv Universitatea Cluj.

Celalalt reprezentant al ”U” Cluj-Napoca, Vlad Dobra a avut la randul lui o comportare meritorie in cadrul grupei 30-34 de ani cu clasari pe locul 6 la 50 si 100 de metri spate si respectiv 400 de metri mixt.

Puteţi urmări Știrile UTV şi pe Google News!

Etichete: medalie , campionat , doha

Te-ar putea interesa si:

Partenerii Nostri