Viral

Omegle s-a inchis dupa 14 ani de activitate

Articol scris de UTV Data publicării:

Popularul site de chat video live Omegle se inchide dupa 14 ani de activitate din cauza unor reclamatii din partea utilizatorilor. Serviciul, care permitea utilizatorilor sa socializeze cu straini necunoscuti din toate colturile lumii a crescut in popularitate in randul tinerilor si copiilor in timpul pandemiei, conform BBC.

Omegle si-a anuntat inchiderea printr-o poza cu o piatra funerara si un mesaj lung din partea fondatorului, Leif K Brooks, care spune ca site-ul nu mai este “sustenabil din punct de vedere financiar si psihologic.”

Decizia vine in contextul in care platformele de social media se confrunta cu o supraveghere sporita din partea autoritatilor de reglementare din intreaga lume.

Chiar in aceasta saptamana, Ofcom a trimis prima reglementare pentru platformele tehnologice care respecta Legea privind siguranta online in Marea Britanie, autoritatea de reglementare a subliniat groomingul online.

Omegle a fost subiectul controverselor o perioada lunga de timp, inclusiv intr-un caz in care o tanara americana a acuzat platforma ca a asociat-o la intamplare cu un pedofil.

Nu poate exista o contabilitate onesta a Omegle ara a recunoaste ca unii oameni au folosit-o in mod abuziv, inclusiv pentru a comite crime atroce de nedescris," a transmis Brooks.

Te-ar putea interesa si:

Partenerii Nostri