Viral

Pamantul se va confrunta cu o extinctie in masa pana in 2100

Articol scris de UTV Data publicării:

Dupa cum bine stim, cea mai mare problema cu care ne confruntam in zilele noastre este incalzirea globala si schimbarile climatice. Recent s-a facut un studiu care ne arata ca pana in anul 2050 10% din toate speciile de plante si animale vor disparea, iar pana la sfarsitul secolului, mai mult de 27%. Wait, whaaat?

Savantii dau vina pe supra exploatarea resurselor, poluarea si schimbarile climatice. Conform "Uniunii Internationale ale Conservatiei Naturii", peste 42.100 de specii vor disparea pana la finalul anului 2100. Cercetatorii spun ca lumea trece prin "al saselea eveniment de extinctie in masa", cauzat de incalzirea globala.

"Copii care se nasc azi si vor ajunge la 70 de ani vor vedea doar in poze si filmari anumite plante si animale, precum elefantul si ursul koala", spune profesorul Bradshaw.

Cu ajutorul unui supercomputer, savantii au creat o lume prin care au prezis viitorul speciilor pe planeta noastra.

"Pentru a realiza acest test, am populat o lume virtuala de la zero si am cartografiat soarta a 15.000 de specii de pe glob pentru a determina probabilitatea aparitiei unor puncte de inflexiune in lumea reala. Acest studiu este unic in lume, el ia in considerare si efectul secundar asupra biodevrsitatii si estimeaza efectul disparitiei speciilor in retelele alimentare locale, dincolo de efectele directe."

Te-ar putea interesa si:

Partenerii Nostri