2023-11-13T112445Z_224279894_RC2UB4ANLKYI_RTRMADP_3_SPAIN-CULTURE-SAGRADA-FAMILIA
Viral

Sagrada Familia a inaugurat cele patru turnuri ale evanghelistilor, constructia monumentului a inceput acum 141 de ani

Articol scris de UTV Data publicării:

Celebra bazilica Sagrada Familia din Barcelona a sarbatorit duminica finalizarea turnurilor evanghelistilor, aceasta realizare aduce monumentul mai aproape de finalul constructiei, constructie inceputa in urma cu 141 de ani, conform Agerpres.

Ultimele doua turnuri au o inaltime de 135 de metri, acestea sunt dedicate evanghelistilor Matei si Ioan si au fost finalizate la sfarsitul lunii septembrie, odata cu instalarea in varf a unor imense sculpturi albe in forma de bust uman, respectiv, de vultur.

Celelalte doua turnuri au fost finalizate anul trecut, acestea au in varf sculpturi reprezentate de un bou si un leu si sunt dedicate evanghelistilor Luca si Marcu.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Remarcabila bazilica este proiectata de arhitectul catalan Antoni Gaudi si completeaza astfel ansamblul dedicat evanghelistilor, turnurile acestuia fiind depasite in inaltime doar de alte doua turnuri atunci cand constructia va fi finalizata.

Dupa finalizarea din anul 2021 a turnului Matei, care, cu o inaltime de 138 de metri, va fi al doilea cel mai inalt al bazilicii la finalizarea constructiei, nu mai ramane decat terminarea turnului lui Iisus Hristos.

Proiectat de Gaudi pentru a fi cel mai inalt punct al Sagrada Familia, la 172,5 metri, turnul lui Hristos urmeaza sa fie finalizat in 2026, an care coincide cu centenarul mortii arhitectului.

“Daca nu vom avea probleme majore, cum a fost pandemia, Sagrada Familia, va fi terminata in maximum zece ani”, a declarat presedintele consiliului sau de administratie, Esteve Camps.

Te-ar putea interesa si:

Partenerii Nostri