Viral

"Superluna Albastra" va lumina cerul in aceasta noapte

Articol scris de UTV Data publicării:

In aceasta seara luna se va vedea intr-un mod spectaculos pe cer. O “Superluna Albastra” va avea loc in noapte de 30 spre 31 august iar toata lumea asteapta cu nerabdare acest moment.

Pe langa fenomenul de “Luna Albastra”, in aceasta seara va avea loc o “Superluna”, adica o Luna plina care ajunge la “perigeu” (momentul in care se afla cel mai aproape de pamant). Prin urmare, Luna va aparea mai mare si mai stralucitoare decat de obicei. Conform NASA doar 3% din “Superluni” sunt si “Luni Albastre”.

NASA spune ca urmatoarea “Superluna Albastra” va avea loc in ianuarie 2037. Pentru a observa cat mai bine fenomenul, este indicat sa stati departe de luminile oraselor si de poluare. Combinatia acestor doua fenomene este extrem de rara, aparand odata la 10-20 de ani… eu zic sa este un moment care nu trebuie ratat.

Porecla de “Luna Albastra” nu are legatura cu modul in care luna capata culoarea albastra. In mod normal, exista o Luna Plina odata pe luna iar culturile din intreaga lume le-au dat fiecareia un nume in functie de raritate. Expresia “Luna Albastra” se refera la traducerea literala a expresiei englezesti “once in a blue moon”. Aceasta va fi a doua Luna Plina din luna august.

Te-ar putea interesa si:

Partenerii Nostri