miguel gane1
Viral Foto: Facebook/Miguel Gane

Un roman se afla in topul celor mai bine vanduti poeti din Spania

Articol scris de UTV Data publicării:

Mihai (Miguel) Gane  a devenit al doilea cel mai bine vandut poet din Spania, dupa marele Frederico Garcia Lorca. Romanul a publicat pana acum patru volume de poezii, vandute in peste 200.000 de exemplare in toata lumea.

Mihai, in varsta de 30 de ani, este originar din comuna argeseana Leresti si este stabilit in Peninsula Iberica de la varsta de noua ani. Anul acesta a lansat un nou volum de poezii, intitulat "Puedes hacerme lo que quieras" (Poti sa-mi faci ce vrei), ce se bucura de un real succes. Revista spaniola "El Cultural" plaseaza volumul de poezii al lui Mihai pe locul al doilea in lista celor mai bune carti de poezie, dupa "Antologia Poetica" a faimosului poet Federico Garcia Lorca.

miguel gane2

"Volumele pe care le scriu se plaseaza in primele pozitii de cum iesim pe piata. Iar de data asta sunt si in compania lui Lorca, ceea ce este mult mai special. Ma onoreaza foarte mult compania marelui Garcia Lorca in acest top special, normal. Este cel mai mare poet din istoria Spaniei! Sper ca noul meu volum sa fie la inaltimea asteptarilor", a declarat Mihai Gane pentru Adevarul.

In luna martie a anului 2022, Mihai Gane a avut cel mai vizualizat recital de poezie in direct emis vreodata pe TikTok. Tanarul roman a publicat pana acum patru volume de poezii, vandute in peste 100.000 de exemplare in intreaga lume.

"Am avut la acel recital 95.000 de urmaritori pe TikTok. Echipa m-a contactat pentru a face un recital de Ziua Poeziei. A fost o experienta foarte interesanta, deoarece a fost cel mai urmarit recital de poezie din istoria platformei, ceea ce ma face sa simt ca sunt multi oameni dispusi sa descopere cartile mele si un gen literar prea putin promovat", a mai spus Mihai Gane.

Mihai este ignorat de editurile din Romania

Cu toate ca poetul sa bucura de un mare succes in Spania si America Latina, nu este bagat in seama de editurile din Romania. Au fost intradevar cateva tentative de a realiza o colaborare dar nu s-a legat nimic.

In anul 2017, Mihai a fost nominalizat la Premiul National de Poezie din Spania, fiind la un pas de a primi premiul pentru cea mai buna carte de poezie a anului.

Desi Mihai este probabil cel mai bine vandut poet roman din intreaga lume in prezent, in Romania este necunoscut. In anul 2018, atunci cand Romania a fost invitata la un festival literar, Institutul Cultural Roman nu l-a luat in seama.

Poeziile lui s-au aflat, saptamani la rand, in topul vanzarilor de literatura. Lasam mai jos si contul poetului de Instagram, unde are peste 378.000 de urmaritori.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Te-ar putea interesa si:

Partenerii Nostri