Animal Rising activists vandalise King Charles III portrait with “Wallace and Gromit” cutout
Viral Foto:Profimedia Images/Animal Rising

(VIDEO) Noul portret al regelui Charles al III-lea a fost vandalizat de activistii pentru drepturile animalelor

Articol scris de UTV Data publicării:

Activisti din grupul Animal Rising au vandalizat marti noul portret oficial al regelui Charles al III-lea intr-o galerie londoneza, acoperind capul regelui cu chipul personajului Wallace din seria de desene animate "Wallace and Gromit", conform Agerpres.

Intr-o inregistrare video postata pe platforma X de catre grupul pentru drepturile animalelor se poate vedea cum doi activisti lipesc chipul lui Wallace pe capul regelui si adauga o bula de benzi desenate cu un mesaj care denunta "cruzimea" fata de animale din fermele certificate de RSCPA, Societatea Regala pentru Prevenirea Cruzimii fata de Animale.

Animal Rising activists vandalise King Charles III portrait with “Wallace and Gromit” cutout

Portretul oficial al lui Charles al III-lea este expus la Galeria Philip Mould din Londra de la jumatatea lunii mai.

Lucrarea, realizata de celebrul artist Jonathan Yeo, il infatiseaza pe rege pe un fundal in nuante de rosu aprins, purtand uniforma militara a Gardei Galeze.

Pictura a fost comandata de organizatia The Drapers' Company, una dintre breslele comerciale istorice din Londra, si a fost expusa ulterior la sediul acesteia.

Animal Rising se descrie ca fiind o organizatie non-violenta care pledeaza pentru instaurarea unei societati in care oamenii "sa aiba o relatie pozitiva cu animalele si cu natura".

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Aceasta a publicat recent un raport in care denunta "suferinta animalelor si cruzimea oribila" din mai multe ferme ale caror produse poarta eticheta RSCPA, care ar trebui sa garanteze conditii bune de crestere.

Regele Charles al III-lea, un sustinator de lunga durata al mediului si al unei agriculturi mai durabile, este patronul RSCPA.

Anul trecut, activisti de la Animal Rising au furat trei miei de pe domeniul Sandringham al suveranului din Norfolk pentru a protesta impotriva cresterii animalelor in scopuri alimentare.

Puteţi urmări Știrile UTV şi pe Google News!

Te-ar putea interesa si:

Partenerii Nostri