COVALIU Vlad
Viral Foto: Vlad Covaliu primul titlu mondial la juniori cucerit de scrima romaneasca din 2004/Sursa: Federatia Romana de Scrima

Vlad Covaliu este campion mondial la sabie. Tanarul a castigat aurul la Campionatele Mondiale de juniori de la RIAD

Articol scris de UTV Data publicării:

Sabrerul roman Vlad Covaliu, in varsta de 18 ani, a castigat joi, la Riad, in Arabia Saudita, titlul mondial al juniorilor la sabie masculin, in proba individuala a Campionatelor Mondiale de Scrima pentru cadeti si juniori.

Vlad Covaliu a cucerit titlul de campion mondial al probei dupa ce s-a impus in fata rusului Pavel Graudyn. Vlad a castigat cu 15-14 si a cucerit titlul mondial la sabie masculin juniori, primul titlu mondial la juniori cucerit de scrima romaneasca din 2004 incoace, dupa succesul Anei Maria Branza la Plovdiv, in  concursul individual feminin de spada, conform frscrima.

.

Este prima medalie castigata de delegatia Romaniei la editia 2024 a Campionatelor Mondiale de Scrima pentru juniori.

„Vlad a dominat infruntarea cu rusul Pavel Graudyn si a condus aproape in permanenta, cu exceptia primei tuse, pana la 11-10. Graudyn a preluat conducerea cu 12-11 si 13-12, insa Vlad a egalat de fiecare data, a facut 14-13, a fost egalat și s-a impus cu eleganta intr-un final de vis pentru noi, 15-14! Un mare bravo pentru Vlad si pentru antrenori! Alaturi de proaspatul campion mondial, pe podium au venit sa-l imbratiseze atat antrenorul Alin Badea, cat si mama si sora sa – Irina si Amalia Covaliu, dar si ceilalti membrii ai delegatiei, aflati in sala!”, a scris Federatia Romana de Scrima pe Facebook.

Etichete: romania , sportivi romani

Partenerii Nostri