Calm peaceful mixed race young lady wearing sleeping mask, dreaming.
Lifestyle

5 metode care te ajuta sa adormi mai usor

Articol scris de UTV Data publicării:

Exista momente in care insomnia apare si ne tine "ocupati" cam toata noaptea, fara sa tina cont de programul nostru de a doua zi. Pentru ca stim ca si tu te-ai confruntat cu asta cel putin o data in viata, iata 5 metode care te ajuta sa adormi mai usor. :D

Iata 5 metode prin care sa adormi mai usor:


1.Nu mai folosi telefonul sau orice alte device-uri cu cel putin jumatate de ora inainte de somn!

Studiile au aratat ca lumina pe care dispozitivele o difuzeaza impiedica organismul sa produca melatonina, hormonul care ne ajuta sa dormim. Asadar, lasa tehnologia deoparte cu cel putin 30 de minute inainte sa te asezi in pat.

2. Bea ceai de lavanda!


Ceaiul de Lavanda contribuie la reducerea tensiunilor psihice. Este considerat calmant natural si elimina tensiunile psihice care provoaca insomnii. Acesta it va oferi o stare de liniste si te va ajuta sa te bucuri de somnul muuult dorit. Parca deja iti e somn, nu? :))

3. Practica yoga!


Cand suntem stresati, uneori, simtim ca ne este greu sa adormim si ne lasam presati de griji. Yoga poate fi o tehnica buna de relaxare a mintii si corpului si ne ajuta sa luptam contra insomniei.

Iata un mic video prin care poti sa experimentezi ce inseamna sa faci yoga inainte de culcare. Enjoy! :D

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media


4. Evita pe cat poti tutunul!


Nicotina este un stimulent, asa ca fumatorilor le va lua mai mult timp sa adoarma. Acestia se trezesc mai des in timpul noptii si au un tipar perturbat al somnului.

5. Creeaza un mediu care te indeamna la un somn odihnitor!


Dormitorul tau ar trebui sa fie un loc linistit, care este ideal pentru odihna si somn. Temperatura, iluminatul si zgomotul ar trebui sa fie controlate, astfel incat mediul creat in dormitor sa te ajute sa adormi mai repede (si sa ramai adormit/a).

Now enjoy your sleep, guys! :)

Etichete: utv , sleep , andra maria brebu , relax

Partenerii Nostri