Lifestyle

5 modalitati prin care poti preveni raceala in sezonul rece

Articol scris de UTV Data publicării:

Stim ca toti suntem mai predispusi sa racim odata cu schimbarea anotimpului, corpul nostru incepe sa resimta efectele negative ale frigului iar starea noastra generala se inrautateste, ne confruntam cu dureri de cap, nas infundat, dureri in gat si o stare continua de oboseala. Noi ti-am pregatit 5 modalitati prin care poti preveni aceste simptome in sezonul rece.

1. Totul pleaca din alimentatie.

Odata cu venirea frigului, avem tendinta sa mancam preparate mai grase, fierbinti si cu multi carbohidrati. Aceasta alimentatie nu ajuta deloc sistemul imunitar.
Trebuie sa ii dam un boost sistemului imunitar, printr-o alimentatie bogata in legume si fructe, iar consumul de alimente bogate in vitamina C si antioxidanti trebuie sa fie pe primul loc.

2. Intareste-ti imunitatea prin suplimente.

Suplimentele pot fi prietenul nostru cel mai bun, specialistii recomanda o alimentatie bogata in vitamine combinata cu suplimente, precum vitamina C, vitamina E, magneziu, zinc, ashwagandha, propolis si suplimente naturale.

3. Evita persoanele bolnave.

Trebuie sa ne protejam in locurile aglomerate, desi este greu sa facem acest lucru in perioada sarbatorilor, putem sa ne protejam cu o masca medicinala sau sa fim foarte atenti la persoanele care par bolnave, tusesc, sunt palide sau stranuta.

4. Haine mai groase.

Tuturor ne place vara si hainele in ton cu moda dar odata cu venirea frigului trebuie sa alegem haine mai groase, de preferat impermeabile, care sa impiedice patrunderea vantului, ploii si a ninsorii. Incaltaminte prin care sa nu patrunda apa, deoarece umezeala mentine o temperatura scazuta si iti va fi foarte greu sa te incalzesti. Avem si o lista cu haine care ajuta la mentinerea caldurii: caciuli, fulare, manusi, haine din casmir, lana sau alte tipuri de tricotaj sau jachete cu gluga.

5. Odihneste-te corespunzator.

Nu vrem sa sunam ca o moara stricata, dar este un lucru confirmat de toti specialistii, corpul nostru are nevoie de cel putin sapte ore de somn pe noapte pentru a se reface complet. Stim ca este foarte greu de multe ori sa adormi mai devreme, dar venim cu o solutie, cu o ora inainte de culcare evita pe cat poti de mult ecranul telefonului.

Etichete: raceala , sezonul rece , frig

Partenerii Nostri