Cheerful friends jumping high up in mid-air
Lifestyle Foto: Getty Images

5 obiceiuri enervante care pot strica o prietenie

Articol scris de UTV Data publicării:
Cand vine vorba de secretul unei vieti sanatoase si fericite, ei bine relatiile interpersonale joaca un rol foarte important, conform Studiului Harvard privind Dezvoltarea Adulților. Si cercetarea nu se refera doar la partenerii tai romantici. Asa ca, stiind cat de importanti sunt prietenii nostri, cum facem ca aceste relatii sa fie cat mai puternice? Am putea sa incepem prin a evita sa facem lucruri care enerveaza.
Exista pasi pe care ii poți face, de la invatarea regulilor de eticheta si a greselilor de eticheta  la intelegerea obiceiurilor politicoase care de fapt mai mult enerveaza, conform Reader's Digest.
 
1.Nu insista cu opiniile tale politice sau religioase

Poate ca tu vezi acest lucru ca pe o modalitate de a impartasi ceva important pentru tine, dar aducerea constanta in discutie a subiectelor controversate ar putea fi enervanta pentru prietenii tai, in special daca opiniile lor nu coincid cu ale tale. 

Problema este ca ai nevoie de prieteni care sunt diferiti de tine, care îti vor pune la incercare gandurile si vor discuta cu tine despre probleme importante. Aceasta te ajuta sa dezvolti empatie si sa inveti despre lume. Insistand ca oamenii sa asculte opiniile tale fara sa isi tina mintea deschisa la ale lor este extrem de enervant.

În loc sa faci asta: poți si ar trebui sa ai conversațti despre subiecte dificile cu prietenii tai, dar incepe conversatia mentionand cat de multe aveti in comun si construieste de acolo. Asigurati-va ca aveti o discutie, si nu o lupta.

Homosexual lesbian couple arguing

2.Pierderea concentrarii in timp ce ceilalti vorbesc

Datorita Tik Tok-ului, YouTube-ului si tuturor celorlalti stimuli care ne ofera doze rapide de dopamina, multi dintre noi avem dificultati in a ne concentra atunci cand altii vorbesc.

Prea multi dintre noi se pierd in ganduri in timp ce un prieten vorbeste, gandindu-ne la lista noastra de sarcini sau la ce vrem sa spunem în continuare. Dar oamenii isi dau seama cand ascultam doar cu o ureche - si poate deveni foarte enervant daca se intampla des.

In loc să faci asta: puneti telefonul deoparte si ofera-i prietenului tau intreaga atentie atunci cand acesta vorbeste. Fii atent la limbajul tau corporal si nu lasa ochii sa devina absenti.

Two women enjoying hot drink having conversation

3.Anularea planurilor în ultimul moment

Anularea planurilor in ultimul moment este principala cauza a certurilor intre prieteni.Chiar daca tu simti ca ai un motiv serios pentru a anula planurile, pentru prietenii tai este un semnal ca nu sunt o prioritate pentru tine. In plus, atunci cand anulezi în ultimul moment, adesea creezi situatii neplacute  pentru prietenii tai, cum ar fi schimbarea rezervarilor, planurilor de transport sau a activitatilor.

In loc sa faci asta: invata sa-ti gestionezi mai bine timpul. Atunci cand te angajezi sa faci ceva, pune-l imediat in calendarul tau si planifica cum te vei pregati pentru intalnire. Daca trebuie sa anulezi planurile, asigura-te ca anunti cat mai curand posibil si fa un efort sa te reorganizezi pentru o zi in viitorul apropiat.

Daca te gasesti mereu in situatia de a trebui sa anulezi, ar trebui sa-țt reevaluezi programul si ceea spui. Poate ca ar fi mai indicat sa refuzi politicos anumite invitatii.

Portrait of woman concentrating on phone reclining on couch

4.Nu spune: „Stiu exact cum te simti”

Atunci cand prietenul tau iti impartaseste ceva, poate fi tentant sa raspunzi cu "Inteleg exact cum te simti"! Si desi majoritatea oamenilor vor intelege intentia buna din spatele acestei afirmatii, poate deveni enervant daca o folosesti des. Incerci sa fii de ajutor, dar acest lucru poate fi enervant si invalidant atunci cand cineva trece printr-o perioada dificila. Adevarul este ca nu stii cum se simt ei.

In loc sa faci asta: un raspuns mai bun ar fi ascultarea activa pentru a afla cum se simte prietenul tau. Pune mai multe intrebari si lasa-l sa-ti spuna. Apoi, valideaza-i sentimentele. Spune ceva de genul: „Imi dau seama cat de stresanta este aceasta situatie pentru tine!

Forgiveness - supporting mother and hugging daughter

5.Evita sa te plangi tot timpul de lucrurile din viata ta

Unul dintre dintre avantajele unei prietenii adevarate este posibilitatea ta de a-ti impartasi cele mai profunde ganduri si sentimente fara frica de judecata. Dar unele persoane duc acest lucru la extrem, plangandu-se constant prietenilor despre tot  Impartasirea lucrurilor mai putin placute este in regula si poate fi o experienta de conectare, dar a fi constant negativ este enervant si epuizant.

In loc sa faci asta: Oamenilor le place sa fie in preajma persoanelor fericite. Acest lucru nu inseamna ca trebuie sa fii tot timpul vesel si fara griji, dar asigura-te ca ai un echilibru intre lucrurile pozitive si negative despre care discuti.. Asigura-te ca vorbiti si despre starea prietenului tau si nu doar despre propriile tale sentimente.

Young business woman comforting her sad depressed colleagues in office. Working people or psychotherapist therapist support after relationship breakup or getting fired from work.
 
Etichete: tips&tricks

Partenerii Nostri