White fabric sofa, India rubber plant, wooden side table and desk in modern and luxury creamed wall and parquet floor room with sunlight from sheer curtain window
Viral Sursa foto:Getty Images

5 arbori de interior care iti vor infrumuseta locuinta

Articol scris de UTV Data publicării:

Daca vrei sa iti transformi casa intr-un colt de natura, mai exact intr-o mini gradina tropicala, exista arbori care se pot dezvolta perfect in interiorul locuintei tale. Ideal ar fi sa nu-i expui la lumina directa si sa le asiguri o udare moderata.

Iata cateva propuneri de arbori care iti pot infrumuseta casa:

1.Yucca

Yucca (Yucca) este o planta perena, care face parte din familia Agavaceae si este originara din America de Nord si America Centrala. 

Asemnanatoare  cu o planta sarpe, Yucca (Yucca gigantea) are frunze in forma de sabie, intr-o nuanta verde-albastra, care cresc in varful tulpinii. Este o achizitie  fabuloasa in spațiile luminoase de interior datorita aspectului sau contemporan, cresterii lente si nevoilor reduse de ingrijire. Suporta bine seceta, in cazul in care se intampla sa uiti sa o uzi. Yucca nu necesita  ingrijiri speciale  in afara indepartarii frunzelor vechi si este relativ rezistenta la boli si daunatori.

Yucca ajunge la o inaltime de aproximativ 1,8 metri cu un diametru de 1,2 metri.

Yucca Indoor tree in terracota pot

2.Arborele banilor 

 Arata ca si cum mai multi  arbori cresc impreuna, cu tulpinile impletite pentru a forma un singur trunchi. Acest arbore are o coroana bogata cu un frunzis dens si texturat.

Arborele banilor creste lent, in special atunci cand este crescut in lumina scazuta, asa ca nu va ocupa mult spatiu.

Dimensiunile mature ale arborelui banilor sunt de  aproximativ 1,83 metri inaltime si 1,22 metri latime.

Arborele banilor este o planta relativ usor de ingrijit, preferand lumina moderata pana la luminoasa. Este important sa fie udata regulat, pamantul sa fie bine drenat, dar sa nu fie niciodata inundat.

Este considerata o planta norocoasa in multe culturi si este adesea asociata cu prosperitatea si bunastarea.

Money tree

3.Arborii de citrice pot fi cultivati in interior - iar un arbore de lamai este o alegere excelenta pentru o gradina interioara. Arborele infloreste prolific in buchete de flori alb-ceroase, extrem de parfumate, cu antere galbene.

Arborii de citrice prefera climatul cald si soarele direct. Pentru a fi crescuti in interior, este esential sa beneficieze de cel putin 8-12 ore de lumina directa. Solul trebuie sa fie bine drenat pentru a preveni stagnarea apei.

Dimensiunea matura la care ajung acesti artbori este de 2,4 pana la 3,6 metri inaltime si  2,4 pana la 3,6 metri latime (poate fi taiat la orice dimensiune)

Cultivarea arborilor de citrice poate fi o experienta placuta, aducand nu doar fructe delicioase, ci si o aroma proaspata in locuinta ta.

Potted lemon tree next to a settee.

4.Trunchiul fericirii (Dracena marginata)

Extrem de populara, aceasta planta  are frunze subtiri, predominant verzi, multe dintre ele avand o margine rosie fina pe lungime. Acestea se formeaza in varful tulpinilor drepte, dand plantei un aspect atractiv de frunza ciufulita. Pe masura ce se maturizeaza, poate dezvolta un aspect mai asemanator unui copac, cu un trunchi gol si o coroana de frunze arcuite.

Poate ajunge pana la 1,8 metri in interior, desi in habitatul sau natural poate atinge 6 metri sau mai mult. Este cunoscuta pentru calitatile sale de purificare a aerului, ajutand la eliminarea toxinelor din aer.

Natura sa rezistenta si necesitațile reduse de intretinere ( lumina indirecta si umiditate moderata) o fac o alegere excelenta atat pentru proprietarii de plante incepatori, cat si pentru cei experimentati

The ornamental value of the dracaena plant, Madagascar Dragon or Red-edged Dracaena lies in its leaves of various colors, ranging from green, white and red. Scientific name: Dracaena reflexa var. angustifolia, refers to its very narrow leaves.

5.Smochin - Ficus carica 

Smochinul rustic este  apreciat pentru frunzele sale mici, de un verde intens, cu margini ondulate si nuante roșiatice. Este ideal pentru interior datorita dimensiunilor sale compacte si aspectului ornamental.

Compact și dens, atinge de obicei inaltimi de pana la 1-1,2 metri si latimi similare.

Prefera lumina puternica, indirecta, dar poate tolera si lumina mai slaba

Mentineti solul uniform umed, dar nu excesiv de ud. Permiteti stratului superior al solului sa se usuce intre udari. Evitati excesul de apa, care poate duce la putrezirea radacinilor.

Close-up of fruits growing on tree
Etichete: tips&tricks , plante

Partenerii Nostri