Beautiful woman
Lifestyle Foto: Getty Images

Alimente recomandate pentru a avea unghii sanatoase

Articol scris de UTV Data publicării:

Ingrijirea unghiilor nu este doar despre a le face frumoase, ci si despre a le mentine sanatoase. Asa cum corpul nostru are nevoie de nutrienti pentru a functiona bine, si unghiile noastre au nevoie de o alimentatie echilibrata pentru a arata si a se simti bine.

Unghiile fragile sunt adesea semne ale unei deficiente nutritionale, incluzand lipsa de fier, calciu, magneziu, vitamine din complexul B, vitamina C, vitamina D, apa si proteine. Adoptarea unei diete antiinflamatorii, bogate in proteine si pline de fructe, legume, nuci, seminte, leguminoase si grasimi sanatoase poate furniza unghiilor nutrientii necesari pentru a fi puternice si sanatoase. Iată cateva sfaturi utile despre alimentele care pot face minuni pentru unghiile tale:

Apa si alimente bogate in apa.

Hidratarea este esentiala, daca uleiul de cuticule este necesar pentru ingrijirea externa, apa este esentiala intern. Apa ajuta la transportul de nutrienti si oxigen catre celule.

Deshidratarea poate duce la unghii fragile, uscate, care se rup usor. Nu astepta sa simti ca ti-e sete - deja esti deshidratat in acel moment. Bea apa sau alte lichide hidratante pe tot parcursul zilei. Incearca sa incluzi în dieta alimente hidratante precum fructe, legume, iaurt si supe.

Seminte de in

In special alimentele care conțin acizi grasi sunt benefice pentru dezvoltarea sanatoasa a celulelor, ceea ce contribuie la cresterea unghiilor si a parului. Semintele de in bogate in acizi grasi omega-3 si tiamina ( vit B1 ) au fost asociate cu imbunatatirea sanatatii parului si a unghiilor. Semințele de in sunt de asemenea, bogate in magneziu.

Grapefruit

Grapefruitul, care este bogat in vitaminele A si C, plus fibre, este unul dintre alimentele preferate pentru continutul sau de antioxidanti. Acest fruct este bogat in beta-caroten, licopen și flavonoide, oxidantii care pot proteja unghiile de daunele radicalilor liberi. Grapefruitul are si un continut ridicat de apa pentru a ajuta la hidratare.

Antioxidantii, prezenti in alimente precum fructele si legumele, actioneaza ca agenți de neutralizare a radicalilor liberi, ajutand la reducerea stresului oxidativ si la protejarea celulelor impotriva daunelor provocate de acestia Consumul adecvat de antioxidanti in cadrul unei diete echilibrate poate contribui la mentinerea sanatatii celulare si la prevenirea unor afectiuni asociate cu radicalii liberi.

Oua

Ouale sunt o alegere fantastica pentru unghii puternice si stralucitoare. Un ou consumat dimineata este bogat in proteine, vitamina D, B12 si biotina - facandu-l o alegere excelenta pentru cresterea unghiilor. Proteina din ou ajuta la formarea de keratina, care are un efect excelent in dezvoltarea unghiilor mai puternice. Ouale contin si biotina, de asemenea esentiala pentru grosimea unghiilor.

Deficienta de vitamina D cauzeaza uscaciunea si fragilitatea unghiilor tale - iar aici intervin ouale, care contin acest nutrient. Este important sa consumi suficienta proteina in dieta ta pentru a mentine unghii puternice si sanatoase.

Somon

Somonul este bogat in vitamina D, proteina, biotina (vit B7) , zinc, cupru, seleniu, vitaminele B6 si B1, acizi grasi omega-3 - toate acestea imbunatatind starea unghiilor. Acesti micronutrienti previn in cele din urma ruperea, sau dezintegrarea unghiilor. Somonul fiind bogat in acizi grasi ajuta la mentinerea cresterii celulare, ceea ce stimuleaza cresterea unghiilor si a parului sanatos.

Somonul este bogat in vitamina B12 prevenind astfel decolorarea unghiilor.

Linte

Lintea si fasolea sunt optiuni excelente pentru vegani pentru a mentine unghiile puternice si sanatoase. Acestea sunt o sursa fantastica de biotin care contribuie la o manichiura mai lunga si mai groasa. Lintea si fasolea contin fier, care previne anemia, o afecțiune care face ravagii in sanatatea unghiilor tale. Ele sunt, de asemenea, bogate in proteina necesara pentru formarea de keratina.

Drojdie Nutritiva

Drojdia nutritiva este un alt superaliment vegan care este bogat in proteina, necesara pentru formarea de keratina. Contine de asemenea, o multime de vitamine din complexul B. Drojdia nutritiva consumata zilnic ofera de peste trei ori aportul zilnic de vitamina B12 si aproximativ 69% din valoarea zilnica de biotin.

Puteţi urmări Știrile UTV şi pe Google News!

Etichete: sanatate , tips&tricks

Partenerii Nostri