A pair of red hearts in the center of Zodiac circle on blue background. Illustration of the concept of love and relationship horoscope
Lifestyle Foto: GettyImages

Gaseste-ti dragostea in functie de compatibilitatea zodiilor

Articol scris de UTV Data publicării:

Compatibilitatea zodiilor in dragoste este o tema fascinanta si complexa. Aceasta se refera la modul in care trasaturile individuale ale semnelor zodiacale pot interactiona si se pot potrivi intr-o relatie romantica.

Unele semne pot fi foarte potrivite impreuna, in timp ce altele pot avea dificultati in comunicare sau in gestionarea conflictelor. De exemplu, semnele de foc (Berbec, Leu și Săgetător) tind sa se inteleaga bine intre ele, fiind energice si pasionale, in timp ce semnele de apa (Rac, Scorpion si Pesti) pot forma legaturi puternice datorita sensibilitatii si profunzimii emotiilor lor.

Daca esti in cautarea partenerului perfect, e indicat sa iei in considerare ceea ce au de spus astrologii despre compatibilitatea zodiacala

Berbec (21 martie - 19 aprilie): Berbecul este cunoscut pentru a fi un bun comunicator si o fire aventuroasa. Poate avea compatibilitate cu semnele zodiacale extrovertite precum Leul si Sagetatorul, dar ar putea avea conflicte cu semnele mai precaute precum Racul sau Capricornul.

Aries symbol on a colorful background light

Berbecii isi doresc sa fie cei care iau initiativa in dragoste, astfel ca potrivirile lor ideale sunt adesea cu Leu, Balanta si Sagetator.

Berbecii sunt firi romantice pasionale si adesea actioneaza impulsiv din inima.

Nativii din zodia Berbec isi doresc un partener care să fie plin de gratie, amabil si fermecator. Vor pe cineva care sa-si puna inima complet intr-o relatie si prefera relatiile in locul singuratatii.

Berbecul cauta un partener care sa nu le stearga entuziasmul pentru viata.Asta nu înseamna ca isi doresc un om lipsit de personalitate. Un partener ideal pentru Berbec este cineva care se poate bucura de stilul lor deschis.
Sagetatorul este un partener minunat deoarece oamenii nascuți sub acest semn sunt aventurieri si deschisi, iar cei doi isi vor mentine reciproc energia. Gemenii sunt iarasi o varianta buna din motive similare, in timp ce Balanta ar putea, de asem
enea, sa formeze o legatura bazata pe respect si intelegere reciproca.

Taur (20 aprilie - 20 mai): Taurul pune pret pe stabilitate si securitate. Ar putea găsi compatibilitate cu alte semne de pamant precum Fecioara si Capricornul, dar s-ar putea ciocni cu semnele impulsive precum Berbecul sau Sagetatorul.

Taurul este extrem de afectuos, astfel ca potrivirile lor ideale sunt adesea cu Fecioara, Scorpion si Capricorn.
Taurii isi doresc sa-si exprime dragostea fizic – prin arta, cadouri, lux, intimitate si mancare. Sunt cel mai de incredere semn zodiacal si totodata cel mai loial.
Taurii sunt atrasi de persoane magnetice, irezistibile si profunde. Cauta pe cineva care isi doreste sa construiasca conexiuni pe termen lung.

Taurus symbol on a colorful background light

Taurii sunt incapatanati, dar la un nivel mai profund, ei sunt siguri de cine sunt si de ceea ce isi doresc. Taurul cauta in primul rand un partener care sa aprecieze ritmul lor, pasiunea si dorinta lor de a-si pastra puterea interioara
Semne compatibile Celelalte semne de pamant, Capricornul si Fecioara, se potrivesc excelent cu Taurul, deoarece impartasesc aceeasi natura fundamentala. Racul este de asemenea o alegere buna, deoarece sunt la fel de pasionali si grijulii ca si Taurul, iar ei iau la fel de in serios devotamentul fata de cei dragi.

Gemeni (21 mai - 20 iunie): Gemenii sunt curiosi si adaptati. Pot avea o compatibilitate buna cu alte semne de aer precum Balanta si Varsatorul, dar s-ar putea lupta cu profunzimea emotionala a semnelor de apa precum Racul sau Pestii.

Gemenii pun mare preț pe comunicare, asa ca potrivirile lor ideale sunt adesea cu Balanta, Sagetator si Varsator.
Gemenii sunt atrasi de persoanele aventuroase, libere si cu o fire salbatica sau excentrica.

Gemini symbol on a colorful background light

Gemenii iubesc sa se distreze si tind sa fie greu de prins. Nativii din aceasta zodie cauta un partener care sa incurajeze gandirea lor libera si sa mearga cu ei în mini-aventuri pline de distractie.
Semne compatibile Fiind cineva care poate vedea ambele parti ale oricarei argumentatii, Balanta se potriveste perfect cu Gemenii, semnul Gemenilor. In timp ce unii ar putea numi Gemenii dubiosi, Balanta intelege ca exista mai mult decat vad restul zodiilor in ei. In plus, Sagetatorul si Varsatorul impartasesc aceeasi curiozitate intelectuala si nevoie de explorare ca si Gemenii

Rac (21 iunie - 22 iulie): Racul este sensibil si protector. Ar putea gasi compatibilitate cu alte semne de apa precum Scorpionul si Pestii, dar ar putea fi coplesit de independenta semnelor de foc precum Berbecul sau Sagetatorul.

Semne compatibile Scorpionul si Pestii, doua semne foarte intuitive si emotionale, vor aprecia profund iubirea si devotamentul Racului. De asemenea, Fecioara iubeste sa ingrijeasca si apreciaza un partener de incredere ca Racul.
Racii sunt emotionali si se implica profund in relatiile lor personale. Increderea si securitatea emotionala sunt elemente cruciale pentru ei.

zodiac Cancer symbol on a colorful background light

Fie ca vorbim despre mancare, cadouri sau atentie, Racul este un semn iubitor care se bucura sa ofere, si cauta pe cineva care impartaseste aceleasi valori.

Leu (23 iulie - 22 august): Leii sunt increzatori si carismatici. Pot avea compatibilitate cu alte semne de foc precum Berbecul si Sagetatorul, dar ar putea avea conflicte cu semnele incapatanate precum Taurul sau Capricornul.

Leo symbol on a colorful background light

Leii sunt plini de viata, asa ca potrivirile lor ideale sunt adesea cu Sagetator, Varsator si Berbec.

Leii sunt atrasi de persoanele excentrice, unice si iubitoare de libertate. Loialitatea va fi importanta pentru ei. De asemenea, vor pe cineva original in viata lor, cu care sa se poata mandri sau care este interesat sa iasa din tipare

Leul isi doreste de la partenerul sa ii fie cel mai bun prieten, dar si iubit. Pentru Lei, compatibilitatea zodiacala inseamna sa gaseasca pe cineva care sa nu fie intimidat sau descurajat de personalitatea lor puternica.

Semne compatibile Sagetatorul, Varsatorul si Gemenii impartasesc aspiratiile si entuziasmul unui Leu, ceea ce ii face foarte potriviti pentru a fi impreuna.

Fecioara (23 august - 22 septembrie): Fecioarele sunt practice si orientate catre detalii. Ar putea gasi compatibilitate cu alte semne de pamant precum Taurul si Capricornul, dar ar putea fi frustrate de indecizia semnelor de aer precum Gemenii sau Balanta. Capricornul impartaseste dragostea Fecioarei pentru munca grea si stabilirea obiectivelor. Taurul si Scorpionul sunt parteneri pasionali si de incredere. 

Virgo symbol on a colorful background light

Fecioarele sunt atrase de persoanele care sunt foarte spirituale, emotionale sau artistice - sau de cineva care are nevoie de ajutor. Le place sa intervina si sa isi ajute partenerul sa gaseasca solutii

Fecioara cauta in primul rand un partener stabil, iubitor cu principii, care apreciaza abordarea lor ponderata asupra vietii. Din cauza standardelor lor ridicate, uneori pot fi dificil de inteles si de multumit

Balanta (23 septembrie - 22 octombrie): Balantele sunt diplomate si sociabile. Pot avea o buna compatibilitate cu alte semne de aer precum Gemenii si Varsatorul, dar ar putea avea dificultati cu intensitatea emotionala a semnelor de apa precum Scorpionul sau Pestii.

Libra symbol on a colorful background light

Balantele sunt atrase de Frumos, asa ca potrivirile lor ideale sunt adesea cu Varsatorul, Berbecul sau Gemenii.
Balantele sunt romantice si cauta pe tot parcursul vietii sa gaseasca perechea perfecta. Ca semn zodiacal care guvernează casatoria, Balantele uneori pot sa se grabeasca in relatii - dar asta pentru ca le place sa aiba un partener.

Balantele sunt marcate de conceptul de echilibru. Balanta cauta in primul rand un partener care aduce echilibru si directie in viata lor, care nici nu dicteaza, nici nu ii priveste pasiv. Acest semn intelectual iubeste sa invete si isi doreste o relatie reciproc benefica. Un fapt interesant: acest semn zodiacal produce si cel mai mare numar de miliardari.
Semne compatibile: Deoarece Balanta este atat de echilibrata, parteneriatul cu o alta Balanta este probabil cea mai logica alegere. Persoanele nascute sub acest semn zodiacal se pot descurca bine si cu un Berbec sau cu un Varsator, care ii provoaca si ii stimuleaza mental.

Scorpion (23 octombrie - 21 noiembrie): Scorpionii sunt pasionali si misteriosi. Ar putea gasi compatibilitate cu alte semne de apa precum Racul si Pestii, dar ar putea avea conflicte cu independenta semnelor de foc precum Leul sau Sagetatorul.

Scorpio symbol on a colorful background light

Scorpionii sunt profund emotionali, asa ca potrivirile lor ideale sunt adesea cu Pestii, Taurul si Racul.

Scorpionii au o viziune "totul sau nimic" asupra dragostei. Ei se transforma prin relatiile lor si le place sa fie cuprinsi de dragoste atat de profund incat sa le schimbe perceptia asupra lumii. Ei isi ofera inima doar cuiva pe care il considera demn.

Scorpionii sunt atrasi de persoanele loiale, ancorate si stabile - calitati care aduc stabilitate in sentimentele lor intense. Scorpionii se bucura si de iubitori care au un set puternic de valori si planuri pentru viitor, cineva care poate merge inainte in ciuda oricarui obstacol


Exista o profunzime in Scorpion care nu poate fi întalnita sau inteleasa de toata lumea. Oamenii nascuti sub acest semn pot fi extrem de rezervati, asa ca vor sa se asigure ca oricine le intra in viata merita riscul de a li se deschide. Acest lucru ar putea parea ca ii face pe Scorpioni sa para nepasatori, dar ei au cu siguranta o puternica dorinta de a găsi acea persoana speciala. 

Semne compatibile: Celelalte două semne de apa, Pestii si Racul, traiesc, de asemenea, lumea in primul rand prin emotii si pot egaliza intensitatea Scorpionului. Aceste semne sunt dispuse sa lege legaturi puternice pe care Scorpionul le doreste in secret. Fecioara încearca sa rezolve puzzle-ul care este Scorpionul, si de asemenea, considera ca aceasta investitie pe termen lung merita efortul. Acest semn de pamant atent si plin de grija este tipul de partener dedicat de care are nevoie Scorpionul

Sagetator (22 noiembrie - 21 decembrie): Sagetatorii sunt aventurosi si filozofici. Pot avea o buna compatibilitate cu alte semne de foc precum Leul si Berbecul, dar s-ar putea simti coplesiti de profunzimea emotionala a semnelor de apa precum Scorpionul sau Racul.


Sagetatorii sunt curiosi in legatura cu viata, asa ca potrivirile lor ideale sunt adesea cu Berbecul, Gemenii si Leul.

Sagittarius symbol on a colorful background light

Ei prospera in libertate si stimulare constanta. Sunt atrasi de relatii care sunt pline de viața. In cele din urma, cauta pe cineva care vrea sa exploreze viata alaturi de ei.

Ei cauta pe cineva care este extrem de comunicativ, istet si captivant - cineva care ii va surprinde


Sagetatorul este un semn care isi cunoaste propriul sine prin experiente, motiv pentru care aceste persoane iubesc sa exploreze si sa incerce lucruri noi. La fel cum Leul isi doreste sa gaseasca un partener de joaca, Sagetatorul isi doreste propriul camarad de aventură. Sagetatorul [isi doreste] pe cineva dispus sa fie profund si amuzant in acelasi timp

Semne compatibile: Un alt Sagetator sau un Gemeni cu siguranta ar putea sa se sincronizeze cu acest tip de stil de viata curios si energic. Berbecul, un alt semn care iubeste sa fie activ, ar putea, de asemenea, sa ofere o mana ferma si ghidanta acolo unde este nevoie

Capricorn (22 decembrie - 19 ianuarie): Capricornii sunt ambitiosi si disciplinati. Ar putea gasi compatibilitate cu alte semne pamantesti precum Taurul si Fecioara, dar ar putea avea conflicte cu spontaneitatea semnelor de foc precum Berbecul sau Sagetatorul.

Capricorn symbol on a colorful background light

Capricornii tind sa fie foarte concentrati, asa ca potrivirile lor ideale sunt adesea cu Taurul, Racul si Fecioara.
Cand vine vorba de dragoste, ei sunt atrasi de cei care le pot oferi ceva: statut, bani, stabilitate sau familie. Orice ar fi, totusi, trebuie sa fie ceva care sa-i ajute sa ajunga unde isi doresc in viata.
Capricornii sunt atrasi de persoanele atente, concentrate pe viața de familie.Nativii din Capricorn  cauta un partener care le va oferi un sprijin emotional neclintit

Dacă zodiacul ar fi o sala de clasa, Capricornul ar fi copilul care se mandreste cu notele sale, invata constiincios pentru fiecare examen si se plange de orice altceva in afara de un FB. Ii place sa se simta implinit si tanjeste ca si ceilalti sa observe si realizarile lor. Capricornul cauta in primul rand un partener dispus sa ii sustina si sa ii vada atat pentru toata excelenta lor, cat si pentru vulnerabilitatile lor.
Semne compatibile Fecioarele si ceilalti Capricorni apreciaza si respecta determinarea acestui semn si simpatizeaza cu dorinta de a fi perfect.

Varsator (20 ianuarie - 18 februarie): Varsatorii sunt independenti si cu spirit inovator. Pot avea o compatibilitate buna cu alte semne de aer precum Gemenii si Balanta, dar ar putea avea dificultati cu intensitatea emotionala a semnelor de apa precum Scorpionul sau Pestii.

Aquarius symbol on a colorful background light

Varsatorii sunt intelectuali, asa ca potrivirile lor ideale sunt adesea cu Gemenii, Leul si Balanta.
In dragoste, ei au nevoie de  o comunicare profunda si le plac discutiile despre concepte, idei si opinii pentru a-si deschide inimile către cineva. De asemenea, sunt foarte loiali odata ce decid sa se aaeze la locul lor.
Varsatorii sunt adesea atrasi de persoanele calde, generoase si pasionale, de cineva care îi va face centrul universului lor

Nativul din  Varsator este intotdeauna ganditorul liber care se straduieste constant sa devina mai bun. In ceea ce privește parteneriatele romantice, acest semn de aer cauta pe cineva care sa le stimuleze curiozitatea intelectuala..
Semne compatibile: Varsatorul se va descurca cel mai bine cu cei de aceeasi zodie sau cu Gemenii, care sunt la fel de energici si ageri in gandire. Balanta, sustinatorul echitatii si iubitorul cercetarii, se ridica de asemenea, la nivelul asteptarilor unui Varsator.

 

Pesti (19 februarie - 20 martie): Pestii sunt plini de compasiune si intuitivi. Ar putea gasi compatibilitate cu alte semne de apa precum Racul si Scorpionul, dar ar putea fi coplesiti de increderea semnelor de foc precum Leul sau Sagetatorul.

Pisces symbol on a colorful background light

Pestii sunt foarte grijulii, asa ca potrivirile lor ideale sunt adesea cu Racul, Fecioara sau Scorpionul.

Natura lor senzuala si fermecatoare ii incanta adesea pe parteneri sa-i urmareasca. De multe ori, sunt dispusi sa puna nevoile partenerului inaintea propriilor lor interese sau sa reflecte ceea ce isi doreste partenerul să fie.

Pestii tind sa fie atrasi de parteneri care sunt mai deschisi, ancorati in realitate si interesati sa lege detaliile practice ale vietii


Nativii din semnul pestilor se simt in largul lor in zonele mai acvatice ale subconstientului. Ei sunt confortabili cu ceea ce este intangibil, precum misticismul si creativitatea artistica.

Semne compatibile Scorpionul si Racul sunt asemanatori cu Pestii in sensul ca sunt profund implicati in conexiunile emotionale. Scorpionul are o afectiune speciala pentru capacitatea acestui semn de a gandi si de a trai abstrac. Si, In ciuda aparentelor,  Capricornul este, de asemenea, un partener minunat pentru Pesti - exemplul suprem al atractiei contrariilor.

Partenerii Nostri