Mercury, artwork
Lifestyle Foto: Getty

Mercur retrograd in 2024. Cum influenteaza zodiile si la ce sa ne asteptam

Articol scris de UTV Data publicării:
Nu o data am folosit expresia, "e Mercur retrograd" atunci cand lucrurile nu ne-au iesit cum ne-am dorit. Mercur retrograd pare a fi un fel de pisica neagra, marti 13, acel tap ispasitor pe care-l invocam de fiecare data cand lucrurile ne dau cu virgula.
 
Ce-nseamna Mercur retrograd si cand va fi anul acest, aflam imediat. Nu de alta, dar ar ajuta sa stim ce perioade sa evitam pentru a ne ocupa de proiectele noastre importante.
Sistemul solar

Cand o sa fie Mercur retrograd in 2024?

Intrarea planetei Mercur in aparenta miscare retrograda, marcheaza inceputul unei perioade considerate nefavorabile pe Pamant, sustin specialistii in astrologie. 

"Mercur retrograd" a devenit tot mai popular în ultimii ani, atat de popular, incat exista un site  Mercury in Retograde - unde poți verifica daca Mercur este in acea perioada sau nu. În 2024, acest fenomen urmeaza sa aiba loc de patru ori, atingand cele trei semne de foc: (Berbec, Leu si Sagetator). Acest lucru se traduce printr-o recalibrare a modului în care ne ascultam vocea interioara si ne lasam condusi de spirit.

Semnele zodiacale intr-un cerc

Asadar iata perioadele in care va trebui sa fim mai concentrati si mai rabdatori decat de obicei:

• 13 decembrie 2023 — 1 ianuarie 2024

• 1 - 24 Aprilie

• 4 - 27 August

• 25 Noiembrie — 15 Decembrie

Ce-nseamna Mercur retrograd si cum ne afecteaza?

Miscarea inapoi a planetei Mercur sau Mercur retrograd este o iluzie optica, ceea ce inseamna ca pare ca planeta se misca inapoi din perspectiva noastra, de aici de pe Pamant. 

In perioadele de retrogradare, lucrurile legate de comunicare si conexiune par sa mearga mai incet sau sa devina ciudate, deoarece Mercur este planeta care guverneaza comunicarea.

Mercur in miscarea lui libera si directa, atunci cand traverseaza o anumita zodie, amplifica calitatile si trasaturile deosebite ale acelei zodii

In astrologie,  Mercur este responsabil de bunul mers al comunicarii, stirilor, calatoriilor, tehnologiei, si informatiilor, ceea ce inseamna ca atunci cand este retrograd, ne putem astepta de obicei la o serie de neplaceri, cum ar fi neintelegeri sau confuzii în comunicare.

O femeie tipa isteric si arata cu degetul din masina

Ce sa facem atunci cand e Mercur retrograd?

Pentru a face aceasta perioada mai suportabila, iată cateva sfaturi: curatati dispozitivele electronice cu levantica, meditati pentru a mentine linistea, tineti cristale precum citrin pentru a ajuta în comunicare si tineti un jurnal pentru a reflecta asupra sentimentelor. Mentinerea unei atitudini pozitive, abordarea provocarilor cu calm si umor, concentrarea asupra lucrurilor pe care le poti controla si gasirea amuzamentului în situatii cotidiene pot fi de ajutor in reducerea stresului si cresterea rezistentei la stres.

O femeie sta intr-o pozitie meditativa

Evenimente astrale importante in 2024

Vestea buna legata de Mercur retrograd este ca si-a incheiat deja prima perioada de retrogradare pe 2 ianuarie, ceea ce inseamna ca mai avem 3 perioade de acest fel. Pfiu...

Anul 2024 a inceput bine, cu claritate datorita directiei lui Mercur in Sagetator si continua cu multe oportunitati pentru toate zodiile.  Eclipsele care au loc în Berbec si Balanta  ne provoaca sa gasim un echilibru intre a ne baza pe ceilalti, si menținerea unei puternice identitati individuale. 
 
2024 se anunta a fi un an cu evenimente astrale notabile precum: conjunctia Marte si Pluto in Varsator, intrarea lui Jupiter in Gemeni si Venus cazimi în Gemeni pe 4 iunie. De asemenea, avem eclipsa lunara in Balanta pe 25 martie, eclipsa totala de soare in Berbec pe 8 aprilie, eclipsa lunara in Pesti pe 18 septembrie si eclipsa solara in Balanta pe 2 octombrie.
 
Marea provocare lansata de miscarea planetelor anul acesta este constientizarea de sine.
 
Asa ca fii deschis la oportunitati si fa-te auzit pentru ceea ce crezi!

 
Etichete: tips&tricks , astrologie

Partenerii Nostri