View from clifftop, Navagio Bay, Zakynthos, Greece
Lifestyle

Top cele mai frumoase plaje din Grecia. Unde sa mergi in vacanta la mare

Articol scris de UTV Data publicării:

Alegerea celor mai bune plaje din Grecia este o sarcina aproape imposibila.

De la nisipurile roz uimitoare ale plajei Elafonissi din Creta pana la atmosfera de petrecere din Mykonos, Grecia are sigur o plaja pe gustul tau.

Nici nu e de mirare, avand in vedere ca au cea mai lunga coasta din Mediterana.

Iata cateva dintre cele mai frumoase plaje din Grecia:

Gerakas Beach, Zakynthos

Faimoasa pentru: testoasele calugar, liniste si frumusete naturala

Plaja Gerakas, situata in cadrul Parcului National Marin al insulei Zakynthos este renumita pentru testoasele calugar. In noptile de vara, femelele de testoase calugar ies din mare, ajungand pe nisipurile moi si calde ale plajei Gerakas pentru a-si depune ouale.

Aceasta plaja salbatica, renumita pentru pantele sale usoare si nisipurile fine, ofera un refugiu sigur nu doar pentru testoasele calugar, ci si pentru vizitatorii in cautare de liniste si frumusete naturala.

Pentru a proteja in continuare habitatul testoaselor calugar, accesul la plaja Gerakas este restrictionat de la apus pana la rasarit.

Trebuie sa stii ca aici nu vei gasi taverne sau beach bar-uri care ar putea perturba acest paradis natural.

Citeste si "Grecia impune o amenda de pana la 20.000 de euro pentru localurile care nu difuzeaza muzica greceasca"

Paleokastritsa, Corfu

Faimoasa pentru: apa racoroasa si umbra naturala

Corfu este fara indoiala unua dintre cele mai populare destinatii de vacanta din Grecia. Daca urmeaza sa mergi in Corfu, nu pleca fara sa petreci ceva timp la Paleokastritsa, pitorescul sat situat in nord-vestul insulei.

Supranumita "Capri-ul Greciei", Paleokastritsa se bucura de o locatie spectaculoasa de o frumusete mitica, o bijuterie amplasata in munți densi cu chiparos, maslini si pini. Plaja in forma de potcoava este ascunsa adanc intr-un golf albastru-azuriu. Locatia este perfecta pentru orice tip de turisti, pe langa privelistea rapitoare, avand multe taverne si baruri pe plaja. Dar ceea ce este cu adevarat special la aceasta plaja este ca si in perioadele caniculare de vara, apa ramane relativ racoroasa, datorita umbrei naturale oferite de stâncile din jur.

Plaja Elafonissi, Creta

Faimoasa pentru: nisipul roz si apa turcoaz

Elafonissi Beach, situata pe insula Creta, este una dintre cele mai frumoase si celebre plaje din Grecia. Este cunoscuta pentru nisipul sau roz distinctiv, format din particule de corali si cochilii sfaramate, care ofera o priveliste spectaculoasa si unica. Apa cristalina in nuante de turcoaz si albastru completeaza perfect peisajul idilic al plajei.

Fiind o destinatie populara, plaja poate fi aglomerata in timpul sezonului turistic de varf. Cu toate acestea, frumusetea sa unica si atmosfera relaxata o fac sa fie o opțiune de neegalat pentru cei care cauta sa se bucure de soare, nisip si mare intr-un cadru spectaculos.

Sarakiniko, Milos

Faimoasa pentru : imagini desprinse dintr-o alta lume si pentru scufundari

Vizitarea insulei Milos este probabil cea mai apropiata experienta cu cea pe care o veti avea daca ajungeti pe Luna. Caracterizata de formatiunile stancoase albe care s-au netezit in timp, Sarakiniko nu este o plaja conventionala. Stancile sunt puncte perfecte de observatie pentru scufundari iar plaja este inca nealterata de turism, deoarece este frecventata mai mult de localnici decat de turisti.

Nu uitati sa luati lotiunea de protectie solara. Practic nu exista umbra pe plaja, iar creta reflecta razele soarelui, ceea ce nu este o veste buna pentru cei care se ard usor.

Vourvourou, Sithonia, Halkidiki 

Cea mai potrivita pentru inot protejat

Regiunea Halkidiki din nordul Greciei este cunoscuta pentru cele trei peninsule care se indreapta in Marea Egee ca cei trei dinti ai tridentului lui Poseidon. Mijlocul acestora, Sithonia, este autentic, linistit si iubit de localnicii din Thessaloniki. Vourvourou este statiunea cea mai indragita din Sithonia pentru sirul de plaje cu nisip fin (în special Fava si Karidi) ale caror ape turcoaz sunt protejate de insula Diaporos, creand conditii perfecte pentru inot in mare.

Agia Pelagia, Creta

Faimoasa pentru: conditii excelente pentru sporturi nautice, potrivita pentru toata familia

Agia Pelagia este o plaja minunata cu nisip, la doar 20 de minute de condus pe coasta de Heraklion. Plaja este perfecta mai ales pentru familii - amplasata intr-un mic golf protejata de copaci care o feresc de vant, cu ape verzi, adanci gradual.

Fost sat de pescaresc, orașul Agia Pelagia are, de asemenea, o selectie buna de cafenele si taverne. Plaja ofera conditii excelente pentru scufundari, snorkeling si sporturi nautice, astfel incat sa puteti ramane in apropiere sau sa explorati golfurile ascunse si pesterile marine de-a lungul coastei.

Plaja Balos, Creta

Faimoasa pentru: peisaj salbatic, pitoresc

Plaja Balos este renumita pentru nisipurile sale albe fine, apele sale turcoaz si peisajul salbatic si pitoresc. Este situata intr-o laguna protejata, cu ape calme, perfecte pentru inot si snorkelling. Va puteti bucura de asemenea, de o scurta plimbare pana la insulita Gramvousa.

Este important sa va amintiti sa luati provizii, deoarece zona nu are facilitati comerciale, iar accesul poate fi dificil pe timp de vant puternic.

Porto Katsiki, Lefkada

Faimoasa pentru: conditii foarte bune pentru inot

Situata in extremitatea sudica a insulei Lefkada, plaja Porto Katsiki este excelenta pentru inot. Este o plaja a texturilor si culorilor - pietricele fine, valuri albastre adanci care se retrag, si stanci albe inalte acoperite de copaci densi si luxurianti. Nu este usor de ajuns acolo, de fapt, numele sau se traduce prin „Portul Caprei”, datorita accesului sau dificil (se spune ca odinioara era populat doar de capre muntoase rezistente, deoarece nimeni altcineva nu putea ajunge acolo).

In zilele noastre drumul spre plaja este mai accesibil - dar totusi nu este deloc usor.

Cea mai buna modalitate de a ajunge la plaja este cu masina, astfel incat sa poti experimenta drumurile serpuite si salbatice.

Plaja Koukounaries, Skiathos

Faimoasa pentru: padurile de pin, sporturi nautice

Cu o multime de sporturi nautice, inconjurata de paduri parfumate de pini, un lac si o rezervatie naturala, imensa fasie argintie a plajei Koukounaries pare a fi desprinsa din Pacificul de Sud.

Cea mai lunga dintre cele 62 de plaje ale lui Skiathos, are o atmosfera vibranta si distractiva si ofera o varietate de sporturi nautice: placi de paddle, scufundari, schi jet si acvatic, kayak, windsurfing.

Plaja Voidokilia, Peloponez

Faimoasa pentru: intalnirile cu pasarile flamingo

Plaja Voidokilia, din sud-vestul Peloponezului  este ideala pentru relaxare. In limba greaca, Voidokilia inseamna "burta de bou", ceea ce descrie forma rotunjita unica a acestei plaje magnifice marginita de dune. Este o raritate geologica, un semicerc perfect de nisip alb inconjurat de o laguna si dealuri impadurite.

Coasta de vest a Peloponezului este binecuvantata cu multe plaje de top acoperite de expansiuni uriase de nisip, dar niciuna nu se compara cu frumusetea geometrică a acestei jumatati de cerc de nisip care inconjoara golful turcoaz de mica adancime. Zona este populata de pasari flamingo. Acest sit natural protejat este linistit, rustic si nepoluat, un loc in care pur si simplu te poti relaxa si admira frumusetea incredibila a zonei.

Kamari, Santorini

Faimoasa pentru: cele mai frumoase apusuri de soare, nisip cenusiu

Santorini este potrivita pentru toate varstele, dar insula emana o atmosfera de un romantism imposibil de replicat in alta parte, facand-o o destinatie ideala pentru cupluri. Santorini nu are plajele albe nesfarsite pe care le gasesti in multe alte locuri din Grecia - acesta nu este farmecul sau - dar exista ceva cu adevarat special in legatura cu plaja Kamari, cu nisipul sau cenusiu, creat din cenusa vulcanica.

Nisipul este cenusiu si poate fi destul de alunecos, deci aduceti pantofi de apa sau slapi.

Alonnisos, Sporadele de Nord

Faimoasa pentru: focile mediteraneene si apa limpede

Alonnisos este renumita pentru apele sale atat de clare, incat umbrele barcilor sa vad pe fundul marii. Este singura insula locuita din Parcul Național Marin al Sporadelor de Nord (cel mai mare din Europa), zona fiind populata de focile mediteraneene.

Plaja Vai, Creta

Faimoasa pentru: padurea de palmieri

O padure de palmieri (aceasta este cea mai mare padure de palmieri din Europa) langa nisipurile albe si marea turcoaz fac ca vai sa se simta mult mai exotica decat sudul Greciei. Chiar daca nu ai fost niciodata in acest punct nord-estic al Cretei, exista o sansa sa ai o soara senzatie de déjà vu petru ca aici au fost filmate reclamele Bounty din anii 1970.

Plajele din Mykonos, Cicladele 

Faimoase pentru: petrecerile sale

Cele mai potrivite pentru persoanele pasionate de petreceri.Muzica este tare si sampania la rece, insula este un adevarat magnet pentru petrecareti.Plajele se anima cu adevarat pe masura ce ziua trece, cu muzica antrenanta si o atmosfera vesela care ii face pe toti sa se ridice in picioare si sa danseze in nisip.

Mykonos este recunoscuta pentru petrecerile sale, dar insula gazduieste si unele dintre cele mai bune plaje din tara, unde poti degusta mancaruri fine. Plaja Elia este o plaja pitoreasca potrivita pentru toata familia iar restaurantul este ideal pentru iubitorii de mancare gourmet.

Fiind o insula de lux, cu locatii de lux,  asteptati-va sa platiti un pret piperat pentru sezlonguri.

Plaja Kioni, Itaca, Insulele Ionice 

Faimoasa pentru: golfuri cristaline, paduri de pin

O scurta sedere pe Itaca si veti intelege rapid de ce Odiseu era atat de dornic sa ajunga acasa pe această insula: dealurile impadurite cu pini, golfurile cristaline si tavernele relaxate isi gasesc locul perfect in pe peisajul sau verde. In nordul salbatic al insulei se afla Kioni, un port pitoresc unde iahturile de navigatie fac oprire pentru apa frumoasa si restaurantele de prima clasa.

Plajele din Kalamata

Faimoasa pentru: activitati pentru toate varstele

Cele mai bune plaje din Grecia pentru familii si turisti de toate varstele ar putea fi plajele din Kalamata. Situata la aproximativ doua ore de condus de Atena, Kalamata are plaje bine organizate, baruri si taverne pline de viata si numeroase sezlonguri.

Pentru familiile cu copii mici, exista o zona de joaca amplasata in apropierea plajelor. In plus, Kalamata atrage multi operatori de turism si pachete de vacanta dedicate seniorilor, ceea ce-l face o destinatie fantastica pentru toate varstele.

Majoritatea plajelor din Kalamata sunt pietruite.

Etichete: vacanta , tips&tricks

Partenerii Nostri