Oia, Santorini Island, Cyclades, Greece.  cityscape, Houses and churches with bell, sea on background
Viral Foto: Getty Images/Grecia

Grecia impune o amenda de pana la 20.000 de euro pentru localurile care nu difuzeaza muzica greceasca

Articol scris de UTV Data publicării:

Ministerul culturii din Grecia a lansat un nou proiect de lege care prevede amenzi usturatoare pentru localurile care nu respecta o cota obligatorie de 45% muzica greceasca in playlistul lor din locuri publice precum aeroporturi, gari si centre comerciale.

Decizia este parte a efortului de consolidare a promovarii si protejarii muzicii de limba greaca, conform oficialilor din Ministerul Culturii.

Potrivit proiectului, proprietarii de localuri vor fi amendati cu sume intre 2.000 si 20.000 de euro daca nu respecta cerinta impusa de Ministerul Culturii.

“Intr-un mediu globalizat, muzica in limba engleza a fost aproape impusa. Raspandirea muzicii in limba greaca este limitata. Noi, in calitate de Minister al Culturii, avem obligatia, conform Constitutiei, de a proteja arta. Proiectul de lege este o serie de stimulente si nu ceva obligatoriu”, a spus Lina Mendoni, Ministrul Culturii, intr-un comunicat.

Citeste si "Top cele mai frumoase plaje din Grecia. Unde sa mergi in vacanta la mare"

Proiectul de lege a fost ironizat pe internet

“O surpriza neplacuta este reglementarea Ministerului Culturii. Aceasta este o decizie care ne intoarce cu multi multi ani in urma”, a declarat Frederatia elan a hotelierilor, amenintand ca va folosi toate mijloacele legale grecesti si europene.

Mai multi internauti au ridiculizat proiectul de lege, sustinand ca aceasta miscare este doar o modalitate de a spori veniturile unei companii care colecteaza taxe pentru proprietatea intelectuala.

“Mendoni va crea listele corespunzatoare pe Spotify”, a spus un utilizator.

“Restaurantele italiene vor fi obligate sa serveasca mousaka o data pe saptamana, in timp ce cele chinezesti vor servi tzatziki ca garnitura. Este absurd!”, a scris altcineva.

O alta persoana a amintit ca “ultimul ministru grec al Culturii dinaintea lui Mendoni care a impus hotelurilor sa difuzeze o anumita muzica a fost Konstantinos Panagiotakis in 1972, respectiv cu doi ani inainte de caderea dictaturii coloneilor”.

Te-ar putea interesa si:

Partenerii Nostri