Cheerful woman drying hair with appliance indoor
Lifestyle Portrait of beaming lady blowing wind on wet hair while holding hairdryer in hands

Vezi cum iti poti usca parul intr-un mod sanatos si corect!

Articol scris de UTV Data publicării:

Desi uscarea parului pare o actiune destul de simpla, se pare ca multe dintre noi facem asta intr-un mod gresit, punandu-ne in pericol sanatatea firului de par si aici vorbim fie de distanta dintre uscator si par, fie de temperatura pe care o folosim, fie de directia in care indreptam fluxul de aer si lista poate continua.

Astfel, iata cum ne putem proteja mai bine parul, printr-o uscare corecta.

Foloseste temperatura potrivita!

Nu mai folosi doar aerul cald. Foloseste intotdeauna temperatura cea mai mica, iar la final retuseaza-l cu putin aer rece.

Usuca parul in directia corecta!

Parul trebuie uscat intotdeauna de la radicina spre varf, in directia cresterii acestuia, pentru a evita electrizarea si incurcarea lui. De asemenea, ai grija sa tii uscatorul cu o mana si cu cealalta mana sa il piepteni/coafezi, pentru un look perfect. Pentru o uscare mult mai usoara si rapida, uscatorul trebuie miscat intotdeauna in jurul capului, insa ai grija sa-l tii la 30 de cm distanta de scalp, pentru a evita arderea acestuia si a firului de par.

Nu tine prospul prea mult timp pe cap!

Inainte de a incepe sa-ti usuci parul este indicat sa incerci sa-l lasi sa se usuce natural, deoarece este bine ca acesta sa fie uscat in proportie de 60-65%, inainte de folosirea uscatorului, insa daca folosesti un prosop nu uita de faptul ca acestaa nu se lasa mai mult de 30 de minute pe cap, mai ales daca e din bumbac, deoarece creeaza un efect de frecare, facand parul sa devina mai sensibil in timpul uscarii cu feonul. Astfel, cel mai indicat este sa folosesti un prosop din microfibre, care absoarbe mult mai bine umezeala.

Ai grija ca feonul sa nu fie vechi!

Da! Cam de aici pleaca totul. Daca uscatorul tau de par e mai vechi de doi ani, mai mult ca sigur e timpul sa cumperi unul nou, deoarece daca se incalzeste extrem de repede, este un semn ca e uzat, ducand chiar la arderea firului de par.

 

Puteţi urmări Știrile UTV şi pe Google News!

Etichete: hair , hair dryer , feon , healthy hair

Partenerii Nostri