The Collection of Sir Elton John Goodbye Peachtree Road at Christie's
Vedete Foto: ProfiMedia Images

8 milioane de dolari pentru o colectie a cantaretului Elton John la o licitatie de la New York

Articol scris de UTV Data publicării:

Obiectele lui Elton John au fost vandute, miercuri, la aproape 8 milioane de dolari la o licitatie organizata la casa Christie's din New York, prima dintr-o serie dedicata artistului: mai mult de 200.000 de dolari pentru pianul cu coada, aproape doua milioane de dolari pentru tripticul lui Banksy, conform Agerpres.

In incinta Rockefeller Center din Manhattan, unde celebra casa de licitatii isi are sediul, cizmele argintii marcate cu literele E si J purtate de starul pop-rock in concert au fost vandute cu 94.500 de dolari - dupa ce au fost estimate la un pret de vanzare cuprins intre 5.000 si 10.000 de dolari -, in timp ce o pereche de ochelari, emblematici pentru lookul cantaretului britanic, si-au gasit cumparator pentru 22.680 de dolari, de zece ori mai mult decat estimarea anuntata.

The Collection of Sir Elton John Goodbye Peachtree Road at Christie's

In timpul celor opt vanzari fizice si pe internet, organizate pana la 28 februarie, colectionarii vor putea sa achizitioneze, printre sutele de loturi puse in vanzare, si tinute de concert ale legendarului pianist, care si-a luat adio de la scena in 2023. Cum ar fi un ansamblu fildes-auriu din anii 1970, conceput de creatoarea de moda Annie Reavey, vandut miercuri seara cu 12.600 de dolari.

Cele mai multe dintre obiecte provin din resedinta luxoasa pe care artistului o detinea in Atlanta, care a fost vanduta recent.

Colectia, alcatuita impreuna cu sotul sau, David Furnish, include lucrari ale artistilor Keith Haring, Andy Warhol, Robert Mapplethorpe si Richard Avedon si este o dovada a gustului cuplului pentru arta contemporana.

The Collection of Sir Elton John Goodbye Peachtree Road at Christie's

Vanzarile unor obiecte de colectie apartinand vedetelor din cultura pop au devenit unul dintre domeniile preferate ale caselor de licitatii.

In septembrie anul trecut, o vanzare in serie a mii de obiecte care i-au apartinut solistului trupei Queen, Freddie Mercury, a obţinut 40 de milioane de lire sterline (46,5 milioane de euro), incluzand si un pian Yamaha la care artistul si-a compus aproape toate lucrarile, ce a fost vandut cu 2 milioane de euro.

Etichete: elton john , licitatie

Partenerii Nostri