profimedia-0835032233
Vedete

Imagini explicite cu Taylor Swift, generate de AI, s-au raspandit rapid pe internet

Articol scris de UTV Data publicării:

Imagini pornografice, generate cu ajutorul inteligentei artificiale, ale celei mai faimoase vedete din lume s-au raspandit rapid pe retelele de socializare, subliniind inca odata potentialul daunator pe care il reprezinta tehnologia AI de tip mainstream: capacitatea acesteia de a crea imagini realiste si daunatoare convingatoare, conform G4Media.

Imaginile false cu Taylor au circulat pe platforma de socializare X (fostul Twitter). Fotografiile care o arata pe artista in pozitii sexuale sugestive si explicite au fost vizualizate de zeci de milioane de ori inainte de a fi eliminate de pe platforma. Dupa dupa cum bine stim, daca ceva a ajuns pe internet nu dispare cu adevarat pentru totdeauna.

"Acesta este un prim exemplu al modurilor in care inteligenta artificiala este dezlantuita pentru o multime de motive nefaste, fara a exista suficiente bariere de protectie pentru a proteja piata publica", a declarat pentru CNN Ben Decker, care conduce o agentie de investigatii digitale (Memetica).

Nu este clar de unde provin imaginile legate de Taylor Swift. Desi unele imagini au fost gasite pe site-uri precum Instagram si Reddit, acestea au fost o problema larg raspandita in special pe X.

Cu toate acestea, Decker a spus ca faptul ca Taylor Swift este vizata ar putea atrage mai multa atentie asupra problemelor tot mai mari din jurul imaginilor generate de AI. Contingentul enorm de "Swifties" loiali lui Taylor si-a exprimat indignarea pe retelele de socializare in aceasta saptamana, aducand problema in prim plan.

In 2022, o prabusire a Ticketmaster inainte de concertul ei Eras Tour a starnit furie pe internet, ceea ce a dus la mai multe eforturi legislative pentru a lua masuri impotriva politicilor de ticketing neprietenoase pentru consumatori. Poate ca acelasi lucru va fi valabil si pentru imaginile daunatoare generate de AI, a sugerat Decker.

Etichete: taylor swift

Partenerii Nostri