KANYE
Vedete

Kanye West, dat in judecata de mostenitorii Donnei Summer pentru utilizarea melodiei “I Feel Love”

Articol scris de UTV Data publicării:

Mostenitorii legendarei cantarete disco Donna Summer au intentat marti intr-un tribunal federal din California un proces impotriva lui Ye (Kanye West), pe care l-au acuzat ca a folosit fara premisiune hitul “I Feel Love” din 1977, in onul sau album, conform Agerpres.

Potrivit documentelor depuse in instanta, Ye si Ty Dolla $ign au folosit parti recognoscibile instantaneu” din melodia cantaretei in piesa lor “Good (Don’t Die)”, de pe albumul intitulat “Vultures 1”, desi administratorii mostenirii au respins cererea lor de a folosi melodia.

Reprezentatii rapperilor nu au putut fi contactati pentru a comenta informatia. Avocatul mostenitorilor Donnei Summer a spus ca “va lasa plangerea sa vorbeasca de la sine”.

Ye, care si-a schimbat in mod legal numele din Kanye West in 2021, a starnit indignare in 2022 cu o serie de postari antisemite pe retelele de socializare, iar in decembrie rapperul si-a cerut scuze.

Albumul “Vultures 1” este cel mai bine vandut in Statele Unite, conform Billboard. Acesta a fost lansat pe 10 februarie.

Mostenitorii Donnei au precizat ca au respins pe 3 februarie cererea de a le permite lui Ye si lui Ty Dolla $ign sa foloseasca piesa “I Feel Love”.

“Administratorii mostenirii au luat in considerare nu doar valoare comerciala imensa a piesei ‘I Feel Love’, dar si potentiala degradare a mostenirii lui Summer”, se mai spune in plangere. “West este cunoscut ca o figura publica controversata, cu un comportament ce a determinat numeroase branduri si parteneri de afaceri sa se disocieze de el”.

Mostenitorii au cerut pagube materiale si au solicitat curtii sa-i impiedice permanent pe cei doi sa mai incalce copyright-ul cantecelor Donnei Summer.

Etichete: kanye west , judecata

Partenerii Nostri