Invictus Games Düsseldorf 2023 - Day 6
Vedete Foto: Printul Harry

Printul Harry a obtinut despagubiri in procesul intentat unor tabloide pentru interceptari telefonice ilegale

Articol scris de UTV Data publicării:

Printul Harry a fost in anul 2023 una dintre cele mai cautate persoane pe Google, a trecut prin multe scandaluri mediatice iar recent a primit despagubiri in valoare de 140.000 de lire sterline, dupa ce Inalta Curte din Londra a decis vineri ca a fost victima unei interceptari telefonice si a altor tipuri de colectare ilegala de informatii practicate de jurnalisti ai unor ziare britanice, informeaza Reuters, citata de Agerpres.

Printul Harry a devenit primul membru al familiei regale britanice de rang inalt din ultimii 130 de ani care a depus marturie in instanta atunci cand a aparut ca martor principal la procesul din luna iunie, a dat in judecata Mirror Group Newspappers (MGN), editorul Daily Mirror, Sunday Mirror si Sunday People.

Mai multe articole din ziare au fost rezultatul unei colectari ilegale de informatii

Harry si alti 100 de reclamanti, printre care actori, vedete sportive, celebritati si persoane care pur si simplu au avut o legatura cu personalitati importante, au intentat o actiune in justitie pentru acuzatii de interceptari telefonice si colectare ilegala de informatii intre 1991 si 2011.

Printul Harry a declarat ca a fost vizat de MGN timp de 15 ani, incepand in anul 1996, si ca peste 140 de articole aparute in ziarele acestui grup editorial au fost rezultatul unei colectari ilegale de informatii, desi procesul a luat in considerare doar 33 dintre acestea.

“Am constantat ca 15 din cele 33 de articole care au fost judecate au fost produsul tiparirii telefonului sau mobil sau a telefoanelor mobile ale asociatilor sai sau produsul altor forme de colectare ilegala de informatii. Consider ca telefonul sau a fost piratat doar intr-o masura modesta si ca acest lucru a fostp robabil controlat cu atentie de anumite persoane de la fiecare ziar”, a declarat judecatorul Timothy Fancourt.

Printul Harry intr-un costum albastru pe scena la Dusseldorf

Grupul MGN si-a cerut scuze

”Salutam hotararea de astazi, care ofera companiei noastre claritatea necesara pentru a merge mai departe in urma unor evenimente care au avut loc cu multi ani in urma”, a declarat un purtator de cuvant al grupului MGN.

Dupa pronuntarea verdictului, grupul MGN a prezentat scuze publice si “fara rezerve”.

“Atunci cand au avut loc abateri istorice, ne cerem scuze fara rezerve, ne-am asumat intreaga responsabilitate si am platit despagubiri corespunzatoare”.

La randul sau, Printul Harry a spus ca este fericit ca a castigat procesul intentat impotriva Mirror Group Newspapers pentru interceptari telefonice si, intr-o declaratie citita de avocatul sau in fata instantei londoneze, a cerut politiei brtianice sa lanseze o ancheta penala impotriva acestui grup de presa.

Puteţi urmări Știrile UTV şi pe Google News!

Etichete: printul harry

Partenerii Nostri