taylor
Vedete Foto: ProfiMedia Images

Taylor Swift s-a clasat pe locul 1 in topul mondial de vanzari pentru a patra oara

Articol scris de UTV Data publicării:

Cantareata americana Taylor Swift a ajuns in fruntea topului vanzarilor globale in 2023, pentru a patra oara de cand Federatia Internationala a Industriei Fonografice (IFPI), organismul internaţional al industriei muzicale, acorda aceasta distinctie, conform News.ro.

Este pentru a 11-a oara cand acest clasament este stabilit "pe baza vanzarilor mondiale ale unui artist sau grup in ultimul an, in toate formatele (streaming, descarcari si suporturi fizice) si pe intregul sau repertoriu", a explicat miercuri organizatia care reprezinta industria muzicala inregistrata la nivel mondial.

Premiul din 2023 urmeaza celor din 2014, 2019 si 2022. IFPI saluta "un an exceptional in care artista a dus trei albume (...) in fruntea topurilor", respectiv "Midnights" si versiunile autoinregistrate ale albumelor "Speak Now" si "1989".

"Cu turneul Eras, care a doborat recorduri, ea si-a readus intregul repertoriu in lumina reflectoarelor pe platformele de streaming din planeta", continua organizatia. Acest fenomen a fost ilustrat de reaparitia piesei 'Cruel summer', lansata initial in 2019, care a revenit pe locul 1 in topuri patru ani mai tarziu', continua IFPI.

Vedetele K-Pop Seventeen si Stray Kids au ocupat locurile doi si trei, "dupa un an record pentru artistii coreeni". Patru grupuri K-Pop figureaza, de asemenea, in top 10, cu Tomorrow X Together - pe locul sapte si NewJeans - pe locul opt.

In varsta de 34 de ani, Taylor Swift a intrat din nou in istoria muzicii pop la inceputul acestei luni, castigand cel de-al patrulea premiu Grammy pentru prestigiosul titlu de cel mai bun album.

Puteţi urmări Știrile UTV şi pe Google News!

Etichete: taylor swift

Partenerii Nostri