Bird, a flock of swallows perch on three power lines and a blue sky background
Viral

Ciripitul pasarilor ne face sa ne simtim ca si cand am fi primit o marire de salariu. Afla cum sa-ti imbunatatesti calitatea vietii

Articol scris de UTV Data publicării:

Cercetatorii au descoperit un lucru uimitor despre efectul pasarilor in viata noastra. Ciripitul pasarilor ne face sa ne simtim ca si cand am fi primit o marire de salariu.

Dupa un decembrie super plin si fastuos, ianuarie si februarie par a fi luni banale, faimoase insa pentru vacante si timpul de respiro. Dar unde e stralucirea, unde e "acel ceva" care sa ma inspire sa creez si sa imi construiesc propriile povesti ? Si uite-asa incep numaratoarea inversa pana la venirea primaverii. Cativa bulbi cu flori de primavara, un ciripit de pasare, cativa ghiocei rataciti prin parcuri si parca lucrurile incep sa prinda iar viata.

Potrivit publicatiei marthastewart.com, exista dovezi stiintifice care arata ca ciripitul pasarilor contribuie la imbunatatirea sanatatii noastre mentale.

Un studiu din Germania arata ca ciripitul pasarilor ne face mai fericiti

O echipa de la Centrul German pentru Cercetarea Integrata a Biodiversitatii a descoperit ca a fi inconjurat de o mare varietate de pasari poate oferi o satisfactie crescuta in viata, echivalenta cu cresterea venitului saptamanal cu 150 de dolari. Nu-i rau.

„Am examinat datele socio-economice ale persoanelor care au fost intervievate si am constatat ca diversitatea pasarilor este la fel de importanta pentru satisfactia lor in viata, ca si venitul lor”, a declarat Dr. Katrin Böhning-Gaese.

Interactiunea cu natura, inclusiv observarea pasarilor, a fost demonstrat ca scade nivelul de cortizol (un hormon de stres) si creste nivelul de serotonina (un neurotransmitator asociat cu sentimentele de fericire si bunastare).

In plus, prezenta pasarilor in mediile urbane poate contribui la o senzatie de conexiune cu lumea naturala si poate oferi oportunitati pentru relaxare si contemplare, ceea ce poate fi benefic pentru sanatatea mentala.

Un alt studiu realizat la UniversitateaPolitehnica dinCalifornia a descoperit ca plasarea difuzoarelor cu o varietate de sunete de pasari pe traseele de drumetie a imbunatatit experienta in aer liber. Studiul a fost efectuat in Colorado, dar constatarile ar putea imbunatati fericirea drumetilor de oriunde. Interesant, nu a existat nicio diferenta in starea de bine a drumetilor, indiferent daca sunetele pasarilor erau artificiale, preinregistrate sau naturale.

In mijlocul unui perioade fara precedent de pierderi, stres si incertitudine, sunetele reconfortante ale naturii au fost cruciale. Un raport recent al Societatii Audubon a constatat ca vanzarile de hrana pentru pasari, si aplicatii pentru observarea pasarilor au crescut semnificativ in timpul pandemiei, iar participarea la evenimentul anual Global Big Day 2020 al Laboratorului de Ornitologie Cornell a batut recorduri.

Ce ziceti sa jucati un joc cand iesiti sa va relaxati in natura? Incercati sa recunoasteti cat mai multe pasari dupa ciripitul lor, si sa va bucurati de cantecele lor relaxante. Mai ales daca nu ati primit o marire de salariu recent.

Etichete: tips&tricks

Partenerii Nostri