Viral

CNA a sesizat YouTube pentru a restrictiona accesul minorilor la videoclipurile mai multor piese trap

Articol scris de UTV Data publicării:

Consiliul National al Audiovizualului a decis sa faca o sesizare la YouTube cu privire la faptul ca accesul minorilor la videoclipuri inadecvate nu este restrictionat, asa cum este mentionat in regulamentul intern al platformei, potrivit G4media.

In cadrul acestei sedinte au fost analizate melodii foarte populare ale genului trap de la mai multi artisti autohtoni, precum: Gheboasa, Killa Fonic, Nane, Satra Benz, Albert NBN, Amuly, Ian si Azteca. La finalul sedintei s-a votat in mod unanim intocmirea unei sesizari la adresa YouTube pe motiv ca videoclipurile analizate nu sunt semnalate corespunzator, ele fiind nepotrivite publicului minor.

Mircea Toma, membru CNA, a declarat pentru G4Media ca aceasta sesizare nu este cu mai multa importanta fata de o sesizare simpla a oricarui cetatean ingrijorat.

Subiectul a pornit dupa ce Consiliul a primit pe e-mail o sesizare in care se face o corelatie intre cazurile de violenta in scoli si mesajul din muzica trap.

Jandarmeria Cluj s-a autosesizat si l-a amendat pe trapperul Gheboasa pentru proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, de natura sa tulbure ordinea si linistea publica sau se provoace indignarea cetatenilor ori sa lezeze demnitatea si onoarea acestora, dupa concertul acestuia de la Untold, unde a cantat piesa "Da-i ti****a". Iar la scurt timp, institutia a sesizat Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD).


Mai multe detalii aici.

Te-ar putea interesa si:

Partenerii Nostri