Viral Foto: Instagram/Gheboasa

Gheboasa acuza Jandermeria de discriminare rasiala

Articol scris de UTV Data publicării:

Trapperul Gheboasa a declarat marti seara ca nu va plati amenda de 1.000 de lei primita pentru "versuri vulgare si rasiste" si a acuzat Jandarmeria ca l-a discriminat. El spune ca alte trupe au avut "versuri mai rele decat ale lui", dar el a fost singurul amendat din cauza faptului ca este rom.

Tanarul spune ca va conesta amenda in instanta.

"Nu inteleg de ce m-au amendat tocmai pe mine. Cred ca daca nu eram rom nu primeam amenda. Familia mea stie ca nu am facut nimic gresit. Momentan, nu am primit amenda, insa nu o s-o platesc, o sa o contest in instanta. Nu inteleg de ce ma acuza de rasism, eu iubesc romii, fac parte din aceasta entie, nu m-as gandi niciodata sa ii jignesc", a declarat Gheboasa la Romania TV.

Intre timp, Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) a raspuns incidentului de la festival in care a fost implicat Gabriel Gavris (Gheboasa).

"Nu intotdeauna este suficienta dezbaterea public, in unele cazuri fiind nevoie de o interventie a institutiilor statului. Nu putem sa ne pronuntam acum, dar trebuie sa avem aceeasi masura pentru toata lumea care depaseste sau nu limita libertatii de exprimare. Faptul ca cineva apartine unui grup nu inseamna ca nu poate sa faca o discriminare. Aceste spete au un grad de dificultate ridicat", a transmis presedintele CNCD, Csaba Asztalos.

CNCD va face o procedura de citare si va analiza in ce masura s-a depasit sau nu limita libertatii de exprimare. Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii va cita si organizatorii festivalului pentru a vedea daca exista sau nu o raspundere si din partea acestora in ce priveste prezenta spectatorilor.

Etichete: gheboasa

Partenerii Nostri