frh5
Viral Foto: FRH - Federația Romana de Handbal/Echipa Romaniei

Handbal feminin: Romania s-a calificat la Campionatul European dupa ce a invins-o pe Croatia in deplasare

Articol scris de UTV Data publicării:

Nationala feminina de handbal a Romaniei a invins cu emotii echipa Croatiei, cu scorul de 25-23 (11-11), duminica seara, la Koprivnia, intr-un meci din Grupa 1 a preliminariilor Campionatului European – EHF Euro 2024.

Romania este una dintre cele 6 echipe care si-au rezervat locurile la Euro 2024, alaturi de Spania, Olanda, Suedia, Muntenegru si Franta.

Tricolorele au marcat doua goluri in ultimul minut si au smuls victoria, dupa ce au fost conduse in cea mai mare parte a timpului, conform Agerpres.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Romania s-a calificat de pe primul loc la turneul final

In minutul 53, Croatia conducea cu scorul de 23-19, dar nu a mai marcat niciun gol pana la final, iar Romania a reusit sa marcheze 6 goluri in poarta croatilor.

Pentru Romania au marcat jucatoarele Sonia Seraficeanu (6 goluri), Corina Lupei (5 goluri), Bianca Bazaliu (3 goluri), Cristina Laslo (2 goluri), Andreea Cristina Popa (2 goluri), Stefania Stoica (2 goluri), Lorena Ostase (2 goluri), Mihaela Andreea Mihai (1 gol), Ana Ciolan (1 gol), Alicia Gogirla (1 gol).

Daciana Hosu a avut 11 interventii (33,33%), iar Bianca Curment a reusit 5 (83,33%).

Romania ocupa primul loc, cu 8 puncte, urmata de Croatia, 4 puncte, Grecia, 4 puncte si Bosnia-Hertegovina, 0 puncte.

Romania va juca in aprilie in deplasare cu Bosnia-Hertegovina si acasa cu Grecia.

La turneul final se califica primele doua clasate in fiecare grupa, precum si cele mai bune patru formatii de pe locul al treilea.

Partenerii Nostri