ai citizens robotica7
Viral Foto:Facebook/CNAI Focsani

Romania castiga campionatul mondial de robotica First Tech Challenge din SUA

Articol scris de UTV Data publicării:

Echipa de robotica AICitizen a Colegiului "Alexandru Ioan Cuza" din Focşani a castigat campionatul mondial de robotica First Tech Challenge, care s-a desfasurat in perioada 17 - 20 aprilie, la Houston, in Statele Unite ale Americii, a anuntat coordonatorul echipei, profesorul Tiberiu Oprea, conform Agerpres.

Echipa focsaneana a ajuns in finala in alianta cu alte doua echipe, The Clueless din San Diego si California si Texpand din CapeTown, South Africa, AICitizen fiind echipa Capitan.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Tot in finala a ajuns si o alta echipa din Romania, Ro2D2 din Ploiesti, care a a facut alianta cu RoboKings Aurum din Sunshine Coast, Australia si Hawk - Richmond Hill, Ontario, Canada, ploiestenii fiind, de asemenea, echipa Capitan a aliantei.

Alianta celor de la AICitizen a castigat cu scorul de 400 la 374

Echipa AICitizen este formata din 12 elevi, Irina Curca, Elisa Elena Baciu, Petru Stoica, Raul Stefan Busila, Marius Bogdan Hanu, Rami Stanila, Cosmin Daniel Lupu, Calin Matei Sandu, Stefania Gaina, Rares Costin Constantinescu, Bianca Maria Gorgan si Tudor Deian Bernovici, coordonati de profesorul Tiberiu Oprea.

La campionatul mondial de robotica First Tech Challenge din SUA au participat peste 200 dintre cele mai bune echipe de robotica din lume.

Etichete: romania

Partenerii Nostri