blue scuti poza de pe youtube cand castiga jocul tetris
Viral Foto: Youtube/Will Gibson, Castigatorul jocului Tetris

Un baiat de 13 ani din America este prima persoana care a reusit sa invinga jocul Tetris, de la lansarea sa in urma cu 30 de ani

Articol scris de UTV Data publicării:

Jocul video Tetris a obsedat generatii de jucatorii timp de trei decenii si este unul dintre cele mai reconoscibile jocuri video ever, cred ca si tu te-ai jucat cel putin odata. Cu toate acestea, in tot acest timp, nici o persoana nu a reusit sa invinga jocul, iar singura victorie a fost realizata cu ajutorul inteligentei artificiale.

Will Gibson este primul jucator care a invins Tetris

Tanarul, in varsta de 13 ani, este prima persoana care a reusit sa ajunga la finalul acestui joc clasic Nintendo, in cadrul caruia jucatorul trebuie sa potriveasca laolalta blocuri care cad din ce in ce mai rapid, pentru a forma linii complete si a le face sa dispara de pe ecran.

Jocul a fost dezvoltat de un inginer sovietic, el nu are cu adevarat un sfarsit, dar atunci cand consola nu mai poate tine pasul, ecranul ingheata brusc.

Acest lucru s-a intamplat in cazul adolescentului, cunoscut in mediul online drept “Blue Scuti”, videoclipul integral il gasiti mai jos, iar daca nu aveti rabdare sa il urmariti pe tot, momentul istoric se intampla la minutul 38:25, enjoy!

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

“Dumnezeule! Da! O sa lesin. Nu-mi mai simt mainile”, a exclamat tanarul atunci cand ecranul a inghetat, marcand victoria sa in fata legendarului joc.

Tanarul si-a dedicat victoria tatalui sau, Adam, care a murit luna trecuta

Potrivit 404 Media, Will a devenit unul dintre cei mai buni jucatori competitivi de Tetris din tara de cand a inceput sa joace in urma cu doi ani, folosind o tehnica nou populara de manipulare a controlerului NES cunoscuta sub numele de “rolling”.

“Acest lucru nu a mai fost realizat niciodata de un om. Este ceva despre care toata lumea credea ca este imposibil pana in urma cu cativa ani”, a declarat pentru The New York Times presedintele Campionatului Mondial de Tetris, Vince Clemente.

Directorul general al Tetris,MayaRogers, l-a felicitat la randul sau pe Will Gibson. “Felicitari lui ‘Blue Scuti’ pentru aceasta reusita extraordinara, care sfideaza toate limitele preconcepute ale acestui joc legendar”, a spus ea intr-u comunicat de presa.

 

Etichete: jocuri video

Partenerii Nostri