The Children Of The Nobel Prize-Winning Writer Gabriel García Márquez, Gonzalo García Barcha And Rodrigo García Barcha Present Their Father's Unpublished Novel: 'En Agosto Nos Vemos' - 5 Mar 2024
Viral Foto: ProfiMedia Images/ Gonzalo Garcia Barcha si Pilar Reyes

Un roman inedit de Gabriel Garcia Marquez, pe care scriitorul a vrut sa-l distruga, a fost publicat, la 10 ani dupa moartea lui

Articol scris de UTV Data publicării:

Un roman nepublicat pana acum de legendarul Gabriel Garcia Marquez, autorul cunoscut pentru popularizarea genului literar al “realismului magic” latino-american, va ajunge miercuri in librarii, impotriva dorintelor scriitorului decedat in urma cu zece ani, conform Agerpres.

Cu prilejiul unei prezentari care a avut loc marti la Madrid, fiii scriitorului, Gonzalo si Rodrigo Garcia Barcha, au prezentat romanul de 120 de pagini intitulat “En agosto nos vemos”, scris in 2004 de romancierul columbian premiat cu Nobelul pentru literatura.

Versiunea in spaniola va fi lansata miercuri, ziua in care s-a nascut celebrul scriitor, urmand ca cea in englea sa fie lansata pe 12 martie, potrivit editurii Penguin Random House.

The Children Of The Nobel Prize-Winning Writer Gabriel García Márquez, Gonzalo García Barcha And Rodrigo García Barcha Present Their Father's Unpublished Novel: 'En Agosto Nos Vemos' - 5 Mar 2024

Inainte de moartea sa in 2014, la varsta de 87 de ani, Garcia Marquez a spus ca acel proiect de carte nu are valoare si ar trebui “distrus”, dar fiii si agentii autorului au revizuit manuscrisele si au constatat ca acestea au o valoarea literara care este posibil sa nu fi fost inteleasa de autorul aflat pe atunci in ultimii sai ani de viata, marcati de pierderi de memorie.

“Din punctul meu de vedere, inseamna ca toata creatia lui Gabo a fost publicata, ca nu mai e nimic in asteptare si ca astfel s-a incheiat un ciclu”, a spus Gonzalo Garcia Barcha cu prilejiul unei conferinte de presa, mentionand numele sub care Garcia Marquez era alintat de admiratorii sai din America Latina.

Cea mai cunoscuta opera a lui Garcia este “Un veac de singuratate”, o saga plasata intr-un cadru oniric, roman care l-a ajutat sa castige premiul Nobel pentru literatura in 1982.

Romanul ce va fi publicat postum spune povestea Anei Magdalena Bach, o femeie de varsta mijlocie care in fiecare luna august calatoreste cu feribotul spre insula unde se afla mormantul mamei sale si are de fiecare ata cate o aventura amoroasa.

Familia scriitorului considera ca romanul, desi a ramas intr-o forma necizelata, poarta amprenta recognoscibila a stilului autorului si a unei cunoasteri in profunzime a fiintei umane.

Puteţi urmări Știrile UTV şi pe Google News!

Etichete: carte

Te-ar putea interesa si:

Partenerii Nostri