Wind blowing hair of surprised Caucasian woman
Lifestyle

5 ingrediente naturale pentru a avea un par sanatos

Articol scris de UTV Data publicării:

Cu totii ne dorim un par stralucitor, neted si usor de gestionat, nu de alta dar aspectul parului poate face diferenta intre o zi buna si una mai putin buna,

Dar e atat de simplu sa avem a "good hair day"?

Sa ai un par frumos si sanatos necesita mai mult decat un sampon si un balsam grozav - are legatura cu un stil de viata sanatos, sustine dr Jerry Shapiro, expert de renume mondial in caderea parului.

Fumatul, dezechilibrul alimentar, medicamentele, stresul si hormonii influenteaza sanatatea psrului. Consumul de zahar, de exemplu poate determina organismul sa produca niveluri crescute de DHT, un hormon care declanseaza caderea parului. 

De cele mai multe ori parul vibrant si sanatos inseamna ca ii oferi corpului tau vitaminele si mineralele potrivite.

Iata 5 ingrediente naturale pe care sa le incluzi in dieta ta zilnica pentru a avea un par bogat

Femeie tanara si fericita ca are un par fericit si sanatos

 

Fier

Unul dintre principalele beneficii ale consumului suficient de fier este ca ajuta circulatia sangelui in corp. Dacă nu mananci suficient fier, sangele tau nu poate transporta suficient oxigen catre scalp, ceea ce poate impiedica cresterea parului. Cerealele integrale, spanacul, leguminoasele, semintele de dovleac, carnea rosie, scoicile, quinoa, curcanul, tofu si ciocolata neagra sunt bogate in acest mineral.

Fresh spinach leaves in colander on wood

Alimentele bogate in vitaminele A si C contribuie la producerea de sebum, substanta uleioasa pe care o produc foliculii tai de par. Acest lucru va menține parul regenerat si previne deteriorarea acestuia. Spanacul, broccoli, cartofii dulci si dovleacul sunt toate surse bune ale acestor vitamine importante.

O portie numai buna de mancat de cartofi dulci

 

Acizi grasi omega-3

Acizii grasi omega-3 atunci când sunt consumati, hranesc foliculii si ajuta creșterea sanatoasa a parului. Ele adauga si elasticitate parului, prevenind ruperea acestuia. Lipsa de omega-3 poate duce la un par uscat, ceea ce ar putea duce la matreață sau mancarimi ale scalpului. Pentru a adauga cu usurinta mai mulți omega-3, încercati sa adaugati in dieta semințe de in, nuci, ton, somon, kale, varza de Bruxelles si ulei de rapița.

Somon la cuptor cu fasole verde si lamaie deasupra

Proteine

Lipsa proteinelor creste  sansele de rarire a parului. Pentru a adauga mai multe proteine in dieta, incercați iaurt grecesc, galbenusuri de ou, kale, arahide, fasole, mazare, linte, tofu, pui, curcan, si avocado.

Avocado este bogat si in vitamina E, de asemenea un ingredient minune pentru cresterea parului

Avocado pe paine

Seleniu

Seleniul stimuleaza foliculii de par pentru a incuraja o noua crestere. Nucile braziliene, tonul, crevetii, sardinele, sunca, semintele de chia si semintele de floarea soarelui sunt toate alimente bogate în seleniu.

Nuci braziliene intr-un borcan

Etichete: dieta , sanatate , par , sfaturi

Partenerii Nostri