Lifestyle

5 moduri prin care poti scapa de anxietate!

Articol scris de UTV Data publicării:

Guyssss, stim ca exista momente in care anxietate ne sta in calea unei zile plina de good vibes si fun, asa ca avem pentru voi 5 moduri prin care sa te imprietenesti cu ea<3.

   1.Fa-ti o lista a grijilor.

Poti face acest exercitiu cu 3 ore inainte de culcare. Scrie pe o foaie fiecare grija care te agita, iar in dreptul ei verifica daca este sau nu in puterea ta reglarea aspectului care nu-ti da pace. In dreptul celor care nu tin de controlul tau, poti scrie o fraza eliberatoare, care sa te faca sa te simti impacat si linistit, de exemplu: "Atat am putut face. E timpul sa ma culc si sa renunt la gandul acesta. Maine e o noua zi, plina de oportunitati."

   2. Jurnalul recunostintei.

In fiecare zi adu-ti aminte de lucrurile pentru care esti recunoscator si care iti aduc bucurie. Noteaza-le in jurnalul recunostintei si starea ta se va schimba imediat.

   3. Nu te forta sa adormi devreme.

Daca faci parte din tabara "pasarilor de noapte", nu incerca sa adormi mai devreme. Respecta-ti ritmul tau natural, astfel nu vei intampina anxietate si vei avea parte de odihna. Reglarea programului de somn se face treptat, nu dintr-o data! <3

   4. Renunta la telefon, tableta sau alte gadget-uri cu ecran luminos inainte de somn.

Lumina poate determina creierul sa creada ca este inca zi si, astfel, starea de somnolenta isi face lipsita prezenta. Inainte de somn, cu 60 de minute, renunta la dispozitivele respective, iar hormonul stresului va disparea si el.

   5. Practica meditatia si tehnici de respiratie.

Aceste 2 lucruri ajuta creierul sa se relaxeze si sa intre intr-o stare meditativa, unde stresul si anxietatea nu-si au locul. Poti gasi pe YouTube diferite meditatii, in functie de nevoia ta. Cat despre respiratie, poti aplica metoda"4-7-8", anume: inspiri 4 secunde, tii aerul in piept 7 secunde si expiri in 8 secunde", it really works, guys!

Spor la treaba si lasa mintea sa-ti fie prietenul tau cel mai bun! Enjoy! <3

 

Partenerii Nostri