Customer service Satisfaction concept Business woman suit touching virtual screen  five star satisfaction service rating very impressed
Lifestyle Foto: Getty Images

S-a afisat raportul mondial al fericirii - Romania este pe locul 32

Articol scris de UTV Data publicării:

Raportul mondial al fericirii, publicat anual pe 20 martie, de Ziua Internationala a Fericirii a Organizatiei Natiunilor Unite, arata ca Finlanda este din nou pe primul loc, pentru al saptelea an consecutiv. Sondajul a cuprins pentru prima oara un clasament pe grupe de varsta si arata vesti ingrijoratoare despre satisfactia vietii in randul tinerilor in anumite tari, conform News.ro.

Potrivit raportului, batranii sunt acum semnificativ mai fericiti daca tinerii in tari precum Norvegia, Suedia, Germania, Franta, Marea Britanie si Spania. Este invers in Portugalia si Grecia, unde tinerii sunt mai fericiti decat batranii.

Romania se claseaza pe locul 32 in raportul mondial al fericirii

Potrivit Raportului Mondial al Fericirii, Romania se afla pe locul 32, inregistrand o scadere drastica fata de anul trecut, cand tara noastra a fost clasata pe locul 24.

Clasamentul se bazeaza pe sase factori: sprijin social, venituri, sanatate, libertate, generozitate si absenta coruptiei, folosind date din surse precum sondajul Gallup World Poll.

Israelul este pe locul 5, iar Statele Unite au iesit din top 20

Avand in vedere razboiul cu Hamas, Israelul ar putea fi o surpriza pe locul 5, desi tara se afla in top 10 din 2022. Cei care au facut raportul fericirii subliniaza faptul ca clasamentul se bazeaza pe o medie de trei ani, care deseori atenueaza efectul “evenimentelor cataclismice care au avut loc in timpul unui anumit an”.

Fericirea a scazut atat de mult in randul tinerilor din America de Nord, incat acestia sunt mai putin fericiti decat cei in varsta. Aceste scoruri scazute au scos Statelor Unite din primele 20 de locuri pe lista integrala pentru prima data de la prima publicare a raportului, in 2012.

Copiii sunt din ce in ce mai putin fericiti

“Punand cap la cap datele disponibile privind bunastarea copiilor si adolescentilor din intreaga lume, am documentat scaderi deconcertante mai ales in America de Nord si Europa de Vest. Sa ne gandim ca, in unele parti ale lumii, copiii se infrunta deja cu echivalentul unei crize de la jumatatea vietii necesita masuri politice”, a declarat intr-un comunciat profesorul Jan-Emmanuel De Neve, director al centrului de cercetare a bunastarii de la Oxford, profesor de economie si stiine comportamentale la Said Business School si unul dintre editorii raportului mondial al fericirii.

Romania este pe locul 8 in randul tinerilor

Cu toate ca tara noastra a scazut pe locul 32, se pare ca in randul tinerilor (sub 30 de ani), Romania se claseaza pe locul 8.

Cele mai fericite 20 de tari din lume in 2024

1. Finlanda

2. Danemarca

3. Islanda

4. Suedia

5. Israel

6. Olanda

7. Norvegia

8. Luxemburg

9. Elveţia

10. Australia

11. Noua Zeelandă

12. Costa Rica

13. Kuweit

14. Austria

15. Canada

16. Belgia

17. Irlanda

18. Cehia

19. Lituania

20. Regatul Unit

Etichete: tips&tricks

Partenerii Nostri